Sportfogadás tippek: Vasárnap kezdődik a női kézi EB!

2014-12-03
Vasárnap kezdetét veszi a 2014-es női kézilabda-eb, melyek Magyarország és Horvátország közösen rendez. A két válogatottban közös, hogy akár meg is nyerheti a tornát, de rajtunk, valamint a horvátokon kívül azért esélyesek még páran.

Ki nyeri a női kézi EB-t?

Tipp: Dánia @ 8.50

Az elmúlt hat EB-n Norvégia mindig vagy ezüstöt, vagy aranyat nyert. Most könnyen előfordulhat, hogy lecsúszik a norvég csapat a döntőről. Miért? Azért mert Lunde nincs, és nincs még 5-6 olyan ász, akik korábban vitték a csapatot. Hammersengék nincsenek, és ugyan Herrem, Mörk, a visszatérő Löke és még páran most is világklasszisok, verhető a norvég csapat. Dánia például kétszer is megverte Norvégiát a felkészülési szakaszban! Ja, és azóta Sulland is kidőlt.

Montenegró szintén erős, de rövid a pad. Legutóbbi tornát Montenegró nyerte, de hosszú egy ilyen torna. Két éve kibírták a csajok, Radicevic, Bulatovic és még egy-két név van, akik közül ha bárki betlizik egy fontos meccsen, már elszállt Montenegró. Hogy címet védene, nem valószínű.

Magyarország szívünk csücske, de legyünk őszinték magunkhoz. Nem ez minden idők legerősebb magyar csapata. Nincs komoly szintű beállónk, nincsenek komoly szinten játszó szélsőink. Görbicz Anita babát vár, Pálinger visszavonult. A bukik valószínűleg a hazai pálya miatt rangsorolnak előre, de nem valószínű, hogy megnyerik a csajok az EB-t. Bár tévednénk, de nem fogunk...

Franciaország is előkelő helyen rangsorolt csapat, de valamin mindig elcsúszik a válogatott. Mindig esélyes, és mindig csalódást okoz. Miért pont most lenne másként? Legutóbb a brazíliai Vb-n egész jól pörögtek, ott viszont Pineau lesérült, és a csapat nem nyerhetett. Pineau most sem 100%-os, egy olyan gondolkodó irányító nélkül pedig nehéz lesz.

Dánia! Dániát az 5. legesélyesebbnek írja a tippmixpro, dán győzelem esetén 8.50-szeres pénzt kaphatunk. Megéri fogadni Kristiansenékre, hisz nagyon erős a dán keret. Még úgy is, hogy Bonde lesérült az utolsó edzőmeccsen.

A dán keret:

Kapusok: Sandra Toft, Rikke Poulsen
Balszélsők: Ann Grete Nørgaard, Maria Fisker
Jobbszélsők: Maibritt Kviesgaard, Trine Østergaard Jensen
Irányítók: Kristina Kristiansen, Lotte Grigel, Lærke Møller
Balátlövők: Stine Jørgensen, Pernille Holmsgaard, Anne Mette Hansen
Jobbátlövők: Line Jørgensen, Louise Burgaard
Beállók: Susan Thorsgaard, Mette Gravholt, Marianne Bonde

Azért itt akad pár komoly név, Kristiansen és Nørgaard a gólkirálynői címre is lazán esélyes lehet, de Stine Jørgensen is eljuthat 40-45 gólig. Gyors, agresszív kézit játszik a dán együttes, nem igazán lesz ellenszer az északiak ellen.

Horvátország akár nyerhetne is, igencsak erős a horvát együttes is, és ők is otthon játszanak. Penezic képes meccsenként 8-10 gólt dobni, de ha kiveszik, akkor sem jön zavarba a horvát együttes. Szintén erősek minden poszton, 10-es szorzón egy kis apróval talán a horvátokra is megéri fogadni.

Németország és Szerbia nagy bajban van, mindtkét válogatottnál olyan sérüléshullám sújtott le, hogy képtelenség jó eredményt elérni. A szerbeknél Damnjanovic, Lekic és Cvijic játéka is kérdéses, edzőmeccseken egyik lány sem játszott... Németeknél szintén nagy a baj, Müller, Klein, Augsburg és még lehetne folytatni a sort, kik dőltek ki a torna előtt.

Oroszország, Spanyolország és a lentebb rangsorolt országok egy-egy jó meccset összehozhatnak, de ahhoz, hogy tornát nyerjen egy válogatott, ahhoz két hét 100%-os teljesítmény kell.

A tippünk az, hogy most a norvégok valahol elcsúsznak, és egy másik északi ország, Dánia nyeri a tornát, de egy pici aprót tehetünk a társrendező, Horvátoszág győzelmére is biztosításként.

Sok sikert mindenkinek!

Címkék: sportfogadás, tipp,