Sportfogadás tippek: Hamburg - Greuther Fürth

2014-05-15
A német Bundesliga 16. helyezettje és a másodosztály harmadikja osztályozón találkozik ma este. Két meccses párharcban dől el, hogy maradhat-e az élvonalban a Hamburg, vagy helyet cserél a Greuther Fürth együttesével.

Hamburg - Greuther Fürth

Tipp: 1.5 gól felett

Odds: 1.28

Iroda: bet365

Kezdés: ma 20:30

 

Igencsak pocsék idényt futott a Hamburg SV, de nem nyalogathatják sebeiket, hisz meg kell még vívni ezt az osztályozós párharcot. A Hamburg a Bundesliga 1963-as rajtjától kezdve mindig az élvonalban szerepelt, ám most könnyen kieshet. Szét van esve a csapat, a Bundesligában utolsó 5 meccsét simán elveszítette az északi együttes. Nincs meg az egység a Hamburgnál, Calhanoglu, a fiatal török tartotta még a lelket a HSV-ban, de van der Vaart például terített betli. Lasogga, a Hertha kölcsönjátékosa sokat volt sérült, rajta kívül pedig nincs komoly csatára a Hamburgnak. A védelemben is sok volt a sérült az egész idényben, és Adler kapus is bakizott rengeteget, aminek folyománya, hogy a vb-keretből is kikerült. Slomka sem tudott csodát tenni, első meccsén, amikor van Marwijket váltotta, még megverte a csapat a Dortmundot, de azóta sehol semmi.

A Fürth harmadik lett a német másodosztályban. Lehetett volna jobb is, de a fürthi srácok nem szomorúak. Amikor kellett, odatették magukat, és meghagyták maguknak az esélyt, hogy egy év másodosztály után jövőre ismét a legjobbakkal egy osztályban szerepeljenek. A Fürth vezére egy magyar srác, nevezetesen Stieber Zoltán. Korcsmár is a csapat tagja, ám Stieber Zoli az, aki a fazont szabja. Kilenc gólja mellett 10 gólpassza is van, szóval nyugodtan mondhatjuk, hogy aki a Hamburgnál Calhanoglu, az a Fürthnél Stieber.

A Greuther Fürth a másodosztályban a legtöbb gólt lőtte idén. Többet, mint a bajnok Köln, vagy a második helyen végző Paderborn. Feljuthatott volna simán a zöld-fehér mezes csapat is, de itt a tavasszal rengeteg meccset hoztak le döntetlennel, és egy-egy pont nem fizetett túl jól. Ugyanakkor utolsó 14 találkozójából csak egyet veszített el a Fürth, szóval a HSV játékosai felköthetik a gatyát. Azemi és Djurdic játszik majd Stieber előtt, ez a hármas pedig Hamburgban is képes gólokat szerezni.

Ősszel Német Kupa-találkozón otthon a HSV 1-0-ra lenyomta a Fürth csapatát, de az nagyon rég volt már. Azóta a Fürth csak jobb lett, a Hamburg pedig szétesett. Most sokkal jobb formában van a vendég-csapat, a Hamburg pedig szét van esve. Nagy a nyomás a HSV játékosain, ez a klub nem szokott hozzá, hogy osztályozókat kell sikeresen megvívnia. Látva a HSV védekezését, kész csoda lenne, ha a motivált fürthi együttes ellen megúszná kapott gól nélkül. (Ugyanakkor az is meglepetés lenne, ha az északi csapat otthon nem szerezne gólt, pláne, ha Lasogga is a Slomka rendelkezésére áll.)

A HSV utolsó 5 meccsének gólátlaga 4.2-es, a Fürthé 3.6-os. Bízzunk benne, hogy ma is látunk gólokat bőven.

Várható kezdők:

Hamburg: Adler - Diekmeier, Djourou, Mancienne, Jiracek - Badelj, Tesche - Calhanoglu, van der Vaart, Ilicevic - Lasogga
Fürth: Hesl - Brosinski, Mavraj, B. Röcker, Gießelmann - Sukalo, Fürstner - Stieber, Weilandt - Azemi, Djurdjic
Címkék: sportfogadás, tipp,