Sportfogadás tippek: Dortmund - Augsburg

2015-02-04
A Borussia Dortmund 0-0-ás döntetlennel kezdte a tavaszt. A Leverkusen otthonában ez nem tragikus eredmény, ám ha ma sem nyer a BVB, az már egyet jelentene a katasztrófával.

Borussia Dortmund - FC Augsburg

Tipp: Dortmund győzelem

Odds: 1.44

Iroda: bet365

Kezdés: ma 20:00

 

Senki sem gondolta, hogy 18 forduló után a BVB lesz a sereghajtó. Egyébként is feje tetején áll a liga, olyan csapatok menekülnek a kiesés elöl, mint a Stuttgart, a Werder, vagy a Hamburg SV. Persze ezen együttesek közül azért a BVB kiemelkedik, és hiába nincs Götze vagy Lewandowski már, ez a csapat nem is oly rég BL döntőt játszott, és bajnoki címet ünnepelt.

A Dortmund fekete napjait éli. Lassan a BL-indulásról le lehet mondani, ám az EL-es helyekre még odaérhet a csapat. DE talán nem is az Európa Liga motiválhatja a sárga-feketéket, egyszerűen meg akarják mutatni, hogy sokkal jobbak, mint a tabella jelzi.

Leverkusenben egy kemény, rakkolós meccset játszott a BVB igazából kevés valódi helyzettel. Mindkét együttes azon volt, hogy nyerjen, de ehhez keveset kockáztattt. Igazságos vot a döntetlen, bár többen talán egy jó 2-2-nek jobban örültünk volna. Mindegy, azért a BVB a korábbi években sem gálázott mindig idegenben. Ami jó hír a rajongónak, hogy a védelem talán összeállt, edzőmeccseken is látszott, hogy nem nyeli a gólokat a csapat, és a Leverkusen ellen sem kapott gólt Weidenfeller. Elöl is alakul majd a dolog, a stabil védekezés mindennek az alapja. Reus is egyre inkább játékba lendül, érthető, hogy három komoly sérülés után kicsit bizonytalanabb még a pályán. Kampl is egyre jobban összeszokik a társakkal, és talán Mkhitaryan sem fut még egy olyan gyenge félszezont, mint ősszel. Aubameyang ma már kezdő lehet, sokkal inkább illik ő a BVB kontrafocijához, mint Immobile. Közpen Sahin mellett talán már Gündogan is játszhat, Kehl és Bender sérült, ők nem lépnek ma pályára. De van egy Kagawa is, Ramos is, szóval Klopp azért nincs rossz helyzetben. Szűrőkből van most kevés, Ginter jöhet még szóba összekötőben, de talán Gündogan lenne az igazi.

Az Augsburg kemény csapat, hétvégén megverte a Hoffenheimet is. Igen ám, de idegenben azért sebezhető. Ha a BVB játékosai olyan elánnal, olyan akarattal játszanak majd, mint tették hétvégén, akkor a közönség buzdítása mellett összejöhet a várva várt siker. Most nem igazán számít majd, hogy szép focival jöjjön a három pont, ez nem az az időszak. Nyerni kell, és nem csak most, sorozatban hozni kell a meccseket, aztán majd meglátjuk, mi sül ki belőle.

Ez a BVB egy jó csapat, meg fogja verni a Signal Iduna Parkban az FCA-t!

Címkék: sportfogadás, tipp,