Sportfogadás tippek: MTK - Debrecen

2014-08-01
Augusztus első tippje az NBI-ből érkezik. Ma 20:30-as kezdettel a kedden még BL-meccset játszó Debrecen a szintén vendégségben lévő MTK-hoz utazik. Hogy is van ez?

MTK - Debrecen

Tipp: 2 gól felett AH

Odds: 1.40

Iroda: bet365

Kezdés: ma 20:30

 

Az MTK a kispesti Bozsik Stadionban fogadja a DVSC-t, hisz a klub új stadiont épít. Szó mi szó, a régi eléggé lepukkant kis létesítmény volt. Lényeg tehát az, hogy az MTK-DVSC találkozót Kispesten játsszák, sajnos a telt ház aligha garantált. Ugyanakkor legalább 20:30-kor talán picit lehűl már a levegő, így van esély egy olyan meccsre, ahol focit is látunk bőven.

Na meg gólokat! A DVSC ugyanis csak 1-1-et játszott Nyíregyházán a Szpari ellen, így ha ma sem nyer a hajdúsági együttes, korán lépéshátrányba kerül a többiekhez képest. Ma este nyerni kéne, de nem lesz könnyű, hisz az MTK nagyon keményen odacsapott a nyitófordulóban Pécsen.

Kantáék egy langyosabb első félidő után négyet lőttek a PMFC-nek, és ezzel a 4-0-ás győzelemmel a tabella tetején találták magukat. Aki hosszú évek óta figyeli a NBI-et, az pedig tudja, hogy az MTK általában ősszel jó. Ősszel gyűjtögeti pontjai nagy részét. Van persze kivétel, de ez nem az az év. Ez a keret most képes kiugró szezonra. Garami mester pedig mindent látott már, nála rutinosabb edző nincs hazánkban.

Az MTK tehát négyet vágott Pécsen, szóval lehet önbizalma a csapatnak. Lehet önbizalma, és győzelmi reménye is, hisz a DVSC-nek most a legfontosabb a BATE elleni visszavágó. Ha a Boriszov elleni meccset sikerrel vívja meg a csapat, automatikusan az EL-főtáblára kerül, de esélye marad a BL-főtáblára is. A lényeg tehát az, hogy fontos a mai meccs is, de a jövő heti BL-találkozó sokkal fontosabb. Lesz itt pihentetés ismét, és lesz olyan játékos is, aki sérülés miatt nem léphet pályára. Ő René Mihelic, a Loki irányítója, aki combizomszakadást szenvedett. Rá most 4-6 hét pihenés vár.

Tavaly egyébként otthon 5-2-re verte az MTK a Lokit, szóval nem ördögtől való gondolat ma sem egy MTK siker. A Loki tehát nem a legerősebb csapatával játszik ma este, nézzük a várható kezdőt a DVSC-nél:Polekszics-Lázár-Morozov-Brkovic-Vadnai-Bódi-Bouadla-Ferenczi-Joel-Tisza-Seydi. A kispadra pedig fiatalok ülhetnek, vagy a veterán Dombi Tibi. Sőt kérdéses Bódi és Bouadla játéka is, hisz vélhetően mindketten kezdenek majd a BATE ellen is. Nem biztos, hogy Kondás Elemér kezdeti őket, ugyanakkor ha nem játszanak, nem nagyon marad kreatív játékos a középpályán, ami szinte egyet jelentene a vereséggel.

Az MTK viszont a legerősebb összeállításban kezd, Kanta, Torghelle, Vass Ádám és a többiek is harcra készek. Garami vélhetően a Hegedűs-Nagy-Kálnoki Kis-Vukmir-Poór-Pölöskei-Vass Á.-Horváth-Kanta-Bese-Torghelle(Hrepka)-féle kezdőt küldi pályára. Nem egy gyenge csapat NBI szinten, az tény.

Mivel az MTK játékosai tele vannak önbizalommal, és amúgy is nagyon szép focit játszanak, jelen pillanatban a hazai csapat a meccs esélyese. Gólt, gólokat fog lőni a 'hazai' csapat. Kanta osztogat majd középen, a tartalékos DVSC ellen nem egyszer villannak majd a kék-fehérek. De nem szabad leírni a bajnokot sem. A DVSC-nek hasonló összeállításban a Nyíregyháza ellen is megvoltak a ziccerei, csak rendre kimaradtak. Seydi és Tisza ugyanakkor igencsak sok ziccert pazarolt már el mind a Clifftonville, mind a Nyíregyháza elleni meccseken, sőt Seydi óriási ziccert hagyott ki a BATE ellen is.

Lesznek tehát helyzetek bőven, az MTK magabiztos, a Loki pedig aligha akarja két nyeretlen meccsel nyitni a szezont a NBI-ben. Tavaly az MTK-Loki találkozó 7 gólt hozott, reméljük ma is hasonlóan gólgazdag, szórakoztató meccset játszanak majd a csapatok, mint tavasszal.

Sok sikert mindenkinek!

Címkék: sportfogadás, tipp,