Sportfogadás tippek: Giro d'Italia - 16. szakasz

2017-05-22
A 100. Girón eddig is voltak izgalmas etapok, de a keddi mindent vihet. Kemény emelkedőkkel tarkított szakasz, alaposan meg lesz rostálva a mezőny!

Giro d'Italia - 16. szakasz

Online sportfogadás tipp: Nibali előkelőbb helyen végez, mint Zakarin

Bet365 odds: 1.66

Tippmix odds: -

Kezdés: kedd, 10:25

 

Hétfőn pihenőnap lesz a Girón, de rá is fér a mezőnyre. Kedden három elég 'húzós' emelkedő (és lejtő) vár a mezőnyre.

  1. Montirolo (12.8 km, 7.6%)
  2. Stelvio (21.7 km, 7%)
  3. Umbrail Pass (13.4 km, 8.4%)

Három húzós emelkedő, mind húzósabb, mint az Oropa volt szombaton, amely nem is volt túl meredek, és nem is volt túl hosszú a maga 11 km-ével. Pl. annak a Zakarinnak is feküdt, akinek volt már megrogyása itt a Girón. Azért az sokat mond, hogy Zakarin előtt Dumoulin nyerte az etapot szombaton, két olyan versenyző, akik jók az időfutamokon is, sőt egészen kiválóak. Ez a keddi etap más lesz, eleve nem 130 hanem 222 km. Nem mindegy. Nem mindegy, hogy Quintana és a Movistar gyakorlatilag a rajttól nyélen megy majd, és fárasztja a mezőnyt. 

Az utolsó emelkedőre csak a legjobbak érkeznek majd meg, a 'mezőny' igencsak aprócska lesz, addigra a segítők lemorzsolódnak.

A tippünk, hogy szökés nem fog hazaérni. Itt Nairónak és a Movistarnak oda kell pörkölni, hisz összetettben a holland Dumolulin majdnem 3 perc előnnyel vezet. Az Oropán is megpróbálta Nairo leszakítani Tom-ot, ami egy ideig ment is, de a Sunweb kerekese visszajött, és le is durrantotta a mezőnyt. Igen ám, de kedden három sokkal húzósabb hegy jön, ráadásul Dumoulin pont a 3. hétre szokott 'elfogyni'.

Ami pedig a konkrét tippünket illeti: Nibali olaszként tuti dobogóra akar állni a 100. Girón. Megnyerni valószínűleg nem fogja, ahhoz csoda kéne, de a dobogóra reális esély van összetettben. Ő a 3. hétre szokott formába lendülni GT-ken, akkor érez rá az ízére. Jelenleg a negyedik, 44 másodperc az előnye pont az 5. Zakarinhoz képest. Nibalinak kedvez a három lejtmenet is, a kerékpáros elit egyik legjobbja lejtmenetben. Ha netán felfelé kap is pár másodpercet, lejtmenetben képes ledolgozni. Nem hegyi befutó lesz, ami szintén neki kedvez. Ha nem rogyik meg valamelyik hegyen a Bahrein-Marida kerekese, akkor még a szakaszt is megnyerheti, ha ott tud maradni a legjobbakkal az utolsó emelkedőn.

Zakarin és Nibali között (amikor a 9. szakaszon a Blockhaust mászták meg) 1 perc és 18 másodperc volt a különbség az olasz javára. A tippünk, hogy Nibali a 3. héten lesz igazán jó erőben, a 16. szakaszon pedig Zakarin előtt végez. Véleményünk szerint felfelé is erősebb lesz, lefelé pedig tényleg az egyik, ha nem a legjobb ebben a mezőnyben.

Címkék: sportfogadás, tipp,