Sportfogadás tippek: Sion - Benfica

2014-07-30
Ma este 19:30-as kezdettel felkészülési meccsen találkozik a svájci Sion és a portugál Benfica. Amíg Vanczák Viliék már tétmeccseket játszanak, addig a Benfica még csak a felkészülési fázisnál tart. Hogy ez mit jelent, este kiderül.

Sion - Benfica

Tipp: 2.5 gól felett

Odds: 1.72

Iroda: tippmixPro

Kezdés: ma 19:30 (TV: Sportklub)

 

Jellemző a portugál együttesekre, hogy aktívan mozgolódnak az átigazolási piacon. Nos, a Benfica különösen sok transzfert bonyolított, és talán még fog is a hátralévő időszakban. Eddig nagyjából 17 játékos érkezett, és legalább ennyi távozott a klubtól. Érkezők oldalán ott van például Eliseu, Ola John vagy Pizzi, ám sokkal érdekesebb a távozók listája. A szerb Markovicért 25 millió Eurót kapott a klub, de Oblak kapus is ért 16 milliót az Atleticónak. Bőven pluszban van a csapat tehát a nyáron, Eliseut például ilyen szinten nevetséges 1.5 millió Euróért vették meg a Malagától.

Profi csapat a Benfica, nevenincs játékosokból csinálnak bajnokesélyes csapatot, de a Porto ugyanilyen felfogásban működik. A portugál foci igencsak profi, és a remek légiósok mellett ott vannak a fiatalok. U19-es EB-n épp most játszanak majd döntőt a németek ellen... Tanulhatnánk tőlük ezt-azt.

A svájci Sion már javában pörgeti a bajnokikat.  Három Superliga meccsen van túl Vanczák Vili csapata, vereség, döntetlen és győzelem is van már a klub neve mellett. A svájci együttes egyébként két bajnoki között játszik a portugál csapattal, szombaton már a Grasshoppers elleni meccs vár a Sionra.

Gentile mester a Sionnál azoknak a játékosoknak ad majd lehetőséget a bizonyításra, akik nem számítanak tuti kezdőnek. Félő, hogy pont ezért Vanczák Vili nem kezd, ha van alapember a Sionnál, akkor Vili az. Védő létére igazi gólgyár, idén is betalált már, csapata góljainak felét lőtte. Egyet.

A Benfica majd augusztus 17-én kezdi a bajnokságot, addig még jópár felkészülési találkozó vár a srácokra. Ma a Sion ellen játszanak, aztán jön az Emirates Cup Londonban, ahol két további meccset játszanak. Jorge Jesus mesternek sok dolga van, kicserélődött a fél csapat, meg kell találni az ideális kezdőt augusztus közepére.

Tesztmeccs, sok csere, és vélhetően Benfica siker várható. A Sion kerete kevésbé bő, és talán a minősége sem olyan, mint a Benficánál. A portugál együttesben most a legtöbben még bizonyítani szeretnének Jorge Jesus mesternek. Nagyjából 40 fős a csapat kerete, nem könnyű kiválasztani azt a 20-22 játékost, akikre majd a szezon során számíthat a csapat mestere. Senkinek sincs bérelt helye a kezdőben, ahol ilyen bő a keret, ott nem lehet gyengén játszani. Egy-két rosszabb meccs, máris kispadon találja magát az ember.

Ugyanakkor igazi nyomás nincs a Benfica focistáin, egy edzőmeccsen felszabadultabb a játék. A Sion játékosai sem fognak görcsölni, aki játéklehetőséghez jut, az biztosan meg szeretné mutatni magát egy ilyen minőségű csapat ellen.

Egyik csapat sem fogja túlgörcsölni a meccset, reméljük, hogy sűrűn zörögnek majd a hálók is. Előzetes kezdőcsapatokat pedig felesleges vázolni, egy ilyen tesztmeccsen mindkét oldalon akár 18-20 játékos is pályára léphet.

(A találkozót a Sportklub élőben közvetíti)

Címkék: sportfogadás, tipp,