Sportfogadás tippek: FC Barcelona - Atletico Madrid

2016-01-30
A Barca és az Atleti hétközi kupameccsek után feszül egymásnak a bajnokságban. A tét nem kicsi, ha a katalánok nyernek (és majd nyerik a Gijon elleni elhalasztott bajnokit is) hat pontra lépnek el az Atleticótól!

FC Barcelona - Atletico Madrid

Tipp: 2.5 gól felett

Odds: 1.85

Iroda: winmasters

Kezdés: szombat, 16:00

 

Amíg az Atletico kiesett a Király Kupából a Celta ellenében, addig a Barca oda-vissza verte a Bilbaót, és továbblépett. A katalánoknak így esély maradt az újabb triplázásra, az összehozni a BL-Bajnoki-Kupa triplát. Nem lenne semmi egymást követő években.

Szóval igen fontos találkozó ez, éppúgy a Barcának, mint az Atletinek. Hazai oldalon Albának a sérülése vélhetően nem engedi meg, hogy pályára lépjen, Neymar viszont vélhetően játszani fog. (Egyes források szerint Alba is, de erre azért ne vegyünk mérget) Bravo előtt Alves-Pique-Mascerano-Mathieu négyes. Mathieu helyett esetleg Adriano is játszhat, netán Vidal, de vélhetően a rőthajú francia ugrik majd Alba helyére. Középen Busquets, mellette Iniesta és Rakitic. Arda talán csereként szóhoz jut volt csapata ellen. Elöl pedig összeáll az MSN, Messi, Neymar és a Suarez.

Ami az Atletit illeti, Oblak előtt a megszokott négyes, Juanfran-Giménez-Godin-F. Luis. Középen Koke-Gabi-Augusto Fernandez és Saul Niguez, elöl Greizmann, és vagy Vietto vagy Martinez, vagy Torres. Nem nagyon lehet tudni, kinek szavaz bizalmat Griezmann társaként Simeone mester. Igazából Torres feltűnése a kezdőben meglepetés lenne, Vietto vagy Martinez lesz/lehet a kedvezményezett. A 4-4-2 viszont marad!

Ami a statisztikát illeti, a Barca utolsó 17 hazai tétmeccsén legalább két gólig mindig eljutott. Ezen a 17 meccsen átlagban 3.4 gólt szerzett meccsenként. Az Atleti viszont más karakterű együttes, idegenben, tétmeccsen idén még nem kapott egynél több gólt! Érdekesség, de idegenben az Atletico idén 17 tétmeccsen mindössze hat gólt kapott! Durván minden harmadik meccsen egyet. Azért ez sem semmi!

A kérdés, hogy mégis melyik csapat fog dominálni. A Barca kreatív focija, az MSN szórja meg magát, vagy az Atleti stabil marad, és gólképtelen marad az MSN? Vagy megáll egynél?

Izgalmas meccs lesz, az fix! Szintén száraz statisztika, de a két együttes utolsó 5 tétmeccsét egyaránt a Barca nyerte! Most is esélyes, pláne ha Alba és Neymar is kezdeni tud. Hazai pályán minden meccsét -na jó, szinte minden meccsét- dominálja a katalán együttes. Fontos, méghozzá nagyon a hazaiak számára is, hogy minél nagyobb előnnyel forduljanak a bajnokság hajrájára, hisz jönnek a kupameccsek, beindul lassacskán a BL, szóval nem árt, ha egy-két lazábbnak tűnő bajnokin lehet pihentetni az ászokat, és jöhetnek a jokerek, mint Munir, Sergi, Adriano, stb...

A mi tippünk, hogy az Atleti sem fog döntetlenre játszani. Persze a stabil védekezést aligha adja fel, de ha alkalom lesz rá, megpróbálják lekontrázni a Barcát. Pique-t simán zavarba lehet hozni, és ugye az Atleti pontrúgásai is életveszélyesek. Főleg Godin, de Gimánez vagy ha játszik, Jackson Martinez is remekül fejel, igen jó rugói vannak. Bízzunk benne, hogy mindkét együttes győzelemre játszik majd, és lesznek gólok mindkét oldalon. Ha Messi, Neymar és Suarez is játszhat, ott azért esély van rá, hogy egy Atletico szintű együttes ellen is gólfesztivált rendeznek a katalánok. De aligha hagyja ezt majd szó nélkül a vendég-együttes, és azt se feledjük, hogy még csak a bajnokság közepén járunk, nem lesz akkora feszültség a meccsen, mintha az utolsó fordulók egyikében találkozna a két csapat ilyen állásnál. Tény: Barca-meccseken a 2.5 gól fölött opcióra szökőévente kapunk ilyen jó szorzót.

Tipp: 3-1, vagy 3-2

Címkék: sportfogadás, tipp,