Sportfogadás tippek: Vuelta Espana - 11. szakasz

2014-09-03
Tegnap a Vuelta időfutamán bukott az összetett győzelemre esélyes Nairo Quintana. Legnagyobb riválisa, Contador hatalmasat ment, köztük jelenleg 3:25 a különbség, ami nem kicsi!

Vuelta - 11. szakasz

Froome vs Quintana

Tipp: Quintana

Odds: 2.10

Iroda: bet365

Fogadható: ma 13:10

 

A 11. szakaszon Pamplona - San Miguel de Aralar közti etapot teljesítik a versenyzők. A táv hossza 153.4 km, a befutó előtt pedig 10 km hegymenet vár a mezőnyre. Már előtte is lesznek emelkedők, de az igazi verseny vélhetően csak az utolsó emelkedőn kezdődik.  A San Miguel de Aralar nagyjából 10 km hosszú lesz, átlagban 7.5% az emelkedése, de van 14%-os része is, ami elég kegyetlen tud lenni.

Az út minősége pedig gyenge. Tegnap az időfutamon is láthattuk, hogy vannak útproblémák. Nos itt az utolsó hegyen is olyan repedések vannak az úton, hogy egy kerék bőven beleakadhat. Három-négy centis repedések találhatóak az aszfaltban, szóval nem lesz elég menni izomból, figyelni is kell majd, hogy hol gurul az ember. Ha egy ilyen repedésbe belehajt valaki, simán fejreállhat.

A bukik legnagyobb esélyese Contador. Nem véletlen, eddig nagyon meggyőző. Nyoma sincs sérülésnek, kihagyásnak. Froome sebezhetőnek tűnik, tegnap az időfutamon 1:32-t kapott Martintól, még a lesajnált Evans is megverte. Egy jó Froome nagyjából 1 perccel jobb időt repesztett volna. Jól ment Valverde, és önmagához képest Aru, valamint Rodriguez is jó időt ment.

Nos, tegnap Quintana nyílván akkor is kap Froome-hoz, Contadorhoz képest, ha nem bukik. Viszont nem kap majdnem 4 percet... Most Contador és Quintana között 3.25 a különbség. Ez nagyon sok, Contador pedig erősnek tűnik. Quintanának igazából a hosszabb emelkedők fekszenek, azok, amelyek inkább a 20 km-hez közelítenek. Persze ez a mai hegy sem smafu, pláne ott a vége előtti 2-3 km közti rész. Lehet másodperceket kiosztani, és ha Nairót tegnap összekapták a bukás után, ma oda kell csapnia. Az nem biztos, hogy nyerni tud, -hazaérhetnek szökevények is- de arra jó esély van, hogy Froome előtt ér célba. Froome nem tűnik olyan erősnek, ha az lenne, tegnap nem kap másfél percet időfutamon, ami neki elvileg fekszik. Quintana amúgy sem egy időfutam specialista, a bukás pedig nem jött jól. Ugyanakkor szívós kis srác ez a fiatal kolumbiai, ma megkezdi a hátrány lefaragását, és ha nyerni nem is tud, Froome előtt ér majd célba.Quintana bukott, de tegnap is végigment az etapon. Ha nem is tudott 100%-ot beleadni, az nem azt jelenti, hogy me sem tud! Ne írjuk le a kolumbiait!

Sok sikert a tipphez!

Címkék: sportfogadás, tipp,