Portugália-Magyarország: Ismét felbosszantanánk Ronaldót

2017-03-23
Szombaton újra összecsap a portugál és a magyar labdarúgó-válogatott. Az Eb-n 3-3-as döntetlent játszott a két együttes, szóval nem lehetetlen bravúrt elérni Ronaldóék ellen sem.

Portugália - Magyarország

Online sportfogadás tipp: gólok száma 2.5 felett

Bet365 odds: 1.85

Tippmix odds: 1.80

Kezdés: szombat 20:45

 

Lisszabonban a Luz Stadionban ismét összecsap a portugál és a magyar labdarúgó-válogatott. Nyáron az Eb-n a torna egyik legjobb, legélvezetesebb mérkőzését játszotta a két csapat, potyogtak a gólok. A mieink a szerencsét sem nélkülözték, Dzsudzsák Balázsnak két lövése is úgy pattant meg, hogy a luzitán hálóőr majdnem védeni tudott, de pár centivel mindkétszer lemaradt. Ronaldo emlékezetes hepciáskodása, kifakadása örökké emlékezetes marad számunkra.

Ami volt elmúlt. Azóta Portugália megnyerte az Eb-t, nálunk visszavonult Király és Juhász. Az Eb-láz is elmúlt már, ám ez a mérkőzés azért mindenkit megmozgat majd ismét.  Talán még olyanokat is, akik nem feltétlenül érdeklődnek a futball iránt.

A két együttest kár összehasonlítani, ha az egyéneket nézzük, akkor a luzitán együttes sokkal erősebb. A világ legerősebb bajnokságaiban játszanak a játékosok, Real, Bayern, Dortmund, Barcelona ... tényleg elit csapatok.

A magyar válogatott az egyén szintjén nem mérhető Portugáliához, de a foci csapatjáték. Kérdés csak, az, hogy van-e most annyira egységes a csapatunk, mint volt az Eb-n, vagy volt a norvégok elleni mérkőzéseken. Vagy vagyunk-e ott fizikálisan? Egy biztos. Király és Juhász visszavonult, ők a pályán és a pályán kívül is vezérek voltak. Guzmics sérülés miatt nem játszhat, ami óriási probléma. Aztán szintén tény, hogy Gera és Nagy az Eb előtt a Fradiban rengeteg meccset játszott, most valószínűleg az ő játékkapcsolatuk sem lesz ár olyan, mint volt. Ehhez jön még, hogy Fiola sérülése bár rendbe jött, de azért egy 100%-os Fiola is megizzadhat majd, ha Ronaldo az, akivel a legtöbbet találkozik a pályán.

Ugyanakkor az Eb-n azért bizonyítottuk, hogy képesek vagyunk gólokat lőni Portugália ellen. Igaz, kellett a szerencse, de az sosem árt. A mi tippünk, hogy a két válogatott meccse ismét gólgazdag lesz. A valószínű, hogy mi kapjuk majd a többet, de hátha nem.

Bet365 - 15.000 Ft bónusz a most regisztrálóknak!

Szintén tény, hogy a két válogatott legutóbbi 5 meccséből négy olyan is volt, ahol a luzitánok hármat lőttek. Ha a papírforma érvényesül, most is lőhetnek ennyit. A Svájc elleni pofon felébresztette Ronaldóékat, rúgtak hatot idegenben Feröer ellen, rúgtak hatot otthon Andorra ellen, és néggyel szomorították Lettországot is. Van potenciál a luzitánokban, Ronaldo mellett Renato Sanchez, André Silva vagy Qaresma is ott lesz, nem könnyű tartani ezeket a játékosokat. A vb-re csak egy csapat jut ki automatikusan, ebben a selejtező-sorozatban nem lehet bundázgatni. Ez nem az Eb-selejtező, ahol belefér egy-két botlás. Szóval a tippünk az, hogy minimum három gólt látunk majd szombaton, és nagyon valószínű, hogy nem mi lőjük a többet.

Viszont aki szeret nosztalgiázni, és a rizikó sem ismeretlen fogalom számára, azok 7.00-es odds mellett fogadhatnak a bet365-ön, hogy Dzsudzsák Balázs gólt szerez. Az Eb-n (igaz mákkal) kettőt is lőtt, ehhez a tipphez egy is elég. Hogy a győzelmünkhöz elég lenne-e egy Dzsudzsák-gól, arra a válasz egy elég erős nem lenne.

(A gólok mellett szól, hogy FIFA tornára selejteznek a csapatok, így ha Svájc és Portugália azonos pontszámmal áll majd a csoportban a végén, akkor a gólkülönbség rangsorol. Talán ezért szórta meg Portugália Feröert, Lettországot és Andorrát is...)

Címkék: sportfogadás, tipp,