Sportfogadás tippek: Sporting Braga - CFR Cluj

2012-09-19
Folytatódik a Bajnokok Ligája, ma újabb nyolc meccsre tippelhetünk Európa első számú kupasorozatában. Mi Portugáliába látogatunk, és a Braga-Kolozsvár meccsről hozzuk a tippet!

Braga-CFR Cluj

Tipp: Braga

Odds: 1.53

Iroda: bet365

Kezdés: ma 20:45

A Sporting Braga és a CFR is a play-off kör után jutott a főtáblára. A CFR megverte a Slovan Liberec csapatát és a Baselt is oda-vissza, a Braga pedig az Udinese együttesén keresztül van itt a legjobbak közt. A főtáblás meccsek viszont már teljesen más hangulatúak, ezeknek a csapatoknak, akik a végső sikerre esélytelenek, sőt még a csoportból való továbbjutás is bravúrnak számít, a csoportmeccsekért kapott pénz a legfontosabb! Egy-egy esetleges győzelem már csak hab a tortán!

 A román CFR-nek egyébként nem újdonság a BL, minden második évben bekerülnek a legjobbak közé! Ez dícséretes teljesítmény. a Főtáblán 2-2-8 a Kolozsvár mérlege, 2008-ban rögtön egy Roma elleni győzelemmel kezdtek, amire felkapta a fejét egész Európa. Aztán volt még egy döntetlenjük a Chelsea ellen, de a továbbjutástól messze voltak. A következő kiírásban is volt egy győzelmük, méghozzá a Basel ellen. Úgy tűnik, a Basel a CFR kedvenc ellenfele, hisz az idei play offban is kétszer verték őket. Azért általában a CFR vereséggel zárja BL fellépéseit, de tény, hogy nagyon masszív kis csapat a lkolozsvári.

A Braga is ott volt a 2010/11-es kiírásban, ők 3-0-3-as mérleggel zártak. Aztán az EL-ben döntőzni tudtak, tehát a Braga sem lebecsülendő csapat! Az Udinese elleni második meccsen idegenben is hatalmas mezőnyfölényben játszottak, a hosszabbításban, és a rendes játékidő utolsó perceiben is szinte egykapuztak. Fura volt látni, hogy lefocizzák az Udineset. Helyenként a Barcát idézte a játékuk, csak az utolsó passzokba, lövésekbe rendre hiba csúszott.

A Braga Jose Peseiro irányítása alatt igazi élcsapat lett Portugáliában. Ahhoz képest, hogy latinos focit játszanak, nem kapnak sok gólt. A Braga stabil csapatnak számít, már a középpályán letámadják az ellenfeleket, nem hagyják kibontakozni őket. A legnagyobb erényük a csapategység, ezek a portugál és brazíl srácok nagyon szép, és emellett eredményes focira képesek.

Aztán az is tény, hogy a portugál futball jelenleg a román előtt jár, akár klub, akár válogaott szinten. Erre bizonyíték, hogy idén három luzitán klub is képviselteti magát a BL-ben. Ez nem lehet véletlen, minőségi munka folyik a csapatoknál arrafelé, és úgy tudnakl Európa élvonalában maradni, hogy legjobb játékosaik állandóan eligazolnak.

A CFR a román bajnokság színvonalához szokott, pedig alapvetően remek játékosállománnyal rendelkezik. Viszont félő, hogy ha a Braga mezőnyben így lefocizta az Udineset, akkor a CFR ellen hazai pályán is oktatni fognak. Nem igazán lehet eldönteni, hogy 4-3-3-at, vagy 4-4-1-1-et játszanak. Támadásban és védekezésben más a szerkezete a csapatnak, és további erőssége a Bragának, hogy a támadók kiveszik a részüket a védekezésből, a védők pedig a támadásból.

Hétvégén a luzitánok rápihentek a BL-re, el is veszítették a bajnokit, de most a legfontosabb a BL! Ebből a négyesből az MU kiemelkedik, de a Vörös Ördögök mellett a Galatasaray és a Braga is simán továbbjuthat! A CFR-re továbbjutására nem sok pénzt tennénk, de a labda gömbölyű...

Sokmindent figyelembe véve a portugál együttes erősebbnek tűnik, és ezt hazai pályán kötelezően érvényre kell juttatniuk! Tippünk 2-0, vagy 2-1.

Sok sikert mindenkinek!

Címkék: sportfogadás, tipp,