Sportfogadás tippek: Nürnberg - Bochum

2016-02-15
Egy csapat veretlen még hazai pályán a német Bundesliga II-ben, de könnyen lehet az elmúlt évek eredményeinek alapján, hogy a Bochum elveszi a Nürnberg otthoni veretlenségét.

1. FC Nürnberg - VfL Bochum

Tipp: Mindkét csapat lő gólt

Odds: 1.65

Iroda:  sportingbet

Kezdés: hétfő, 20:15

 

A Nürnberg az elmúlt éveket tekintve liftező csapatnak számít, hol az első osztályban szerepel, hol eggyel lejjebb. Most épp lejjebb, azaz a Bundesliga 2-ben játssza meccseit az 1. FC, de a harmadik helyen áll, és ha hétfői meccsét megnyeri, felugrik a második pozícióba, amely már automatikus feljutást ér! Kerete alapján igencsak erős a Nürnberg, és hogy komolyan gondolják a feljutást, az is tisztán látszik. A másodosztály legjobb formában lévő csapata. Tíz mérkőzés óta veretlen az erster FC, utolsó öt bajnokiját kivétel nélkül megnyerte!

Olyan légiósok játszanak itt akik komoly élvonalbeli múlttal rendelkeznek, Brecko vagy Polák, de ide sorolhatjuk Stiebert is. Elöl Burgstaller termeli a gólokat, de Füllkrug is jól játszik, és a középpályások is gólérzékenyek.

Sőt még a védők is besegítenek egy-egy góllal, szóval igazi csapat a Nürnberg, de pont ezt szokhattuk meg tőlük az elmúlt években. Ami viszont itt is látszik a másodosztályban, hogy a döntetlenek száma picit sok, legutóbb az élvonalban is azért nem tudott bennmaradni a csapat, mert rengeteg döntetlent játszott. Igaz, sokszor szerencséje sem volt a meccsein, de ha egy-két iksz helyett jön egy-két győzelem, a Nürnberg nem esik ki anno.

A Bochum sem egy gyenge csapat, szintén feljutásra esélyes, a hatodik helyről várja ezt az összecsapást. Ősszel a Nürnberg Bochumban 2-1-re kikapott, és ha jobban megnézzük, igazi mumusa a Bochum a Nürnbergnek. Sem a másodosztályban, sem az élvonalban nem nagyon ment az Erster FC-nek a VfL-lel szemben az elmúlt években. A két együttes találkozóját legutóbb még 2007-ben tudta megnyerni a Nürnberg, azóta hétszer találkoztak, és ezen hét mérkőzés közül egyet sem tudott megnyerni a nürnbergi együttes. Hiába esélyese a mai találkozónak (is), ez azért óva intheti azokat, akik a H-ra tippelnek. Persze minden sorozat megszakad valamikor, de közel sem biztos, hogy ma.

Ráadásul a Bochumot Verbeek irányítja a padról, igazi rutinos edző. Ott van a csapatban Terodde és Mlapa, két igazi gólzsák, és bizony számolni kell még a Bochummal is, ha a feljutásra esélyes csapatokat vizsgáljuk.

A mi tippünk a mai találkozóra, hogy min. 1-1 gól mindkét együttes van ezen a meccsen. Eleve adott a jó forma, és igazából csak a győzelem lendít nagyot a csapatok szekerén. Ráadásul ebben a körben nagyon sokat lehet hozni egy győzelemmel a két éllovason, hisz a Lipcse és a Freiburg is kikapott a 21. fordulóban. Nagyon komoly versenyfutás lesz a feljutást érő helyekért a Bundes II-ben, ezért megéri győzelemre játszani. Főleg a Nürnberg tudhatja azt, milyen értéke van a győzelmeknek, legutóbb is az élvonalbeli tagság azon múlott, hogy a rengeteg volt az iksz, és 1-1 ponttal nem igazán lehet nagyot lépni előre. Márpedig ez a cél, ahogy a Bochumnál is. Egy-egy gólra mindkét együttes jó lesz ezen a fontos hétfő esti találkozón!

Várható kezdőcsapatok:

Nürnberg: R. Schäfer - Brecko, Margreitter, Bulthuis, Sepsi - Erras, Behrens - Stieber, Leibold - G. Burgstaller, Füllkrug
Bochum: Riemann - Celozzi, Simunek, Fabian, Bastians - Losilla, Hoogland - O. Bulut, Eisfeld, Terrazzino - Terodde
Címkék: sportfogadás, tipp,