Sportfogadás tippek: Giro d'Italia tipp

2014-05-20
Javában zajlik a Giro d'Italia háromhetes kerékpárverseny. Hétfőn pihenőnap volt az olasz körön, kedden egy újabb szakasz vár a mezőnyre, ahol ismét a sprinterek lehetnek harcban a szakaszgyőzelemért. Mi viszont nem a keddi etappal, hanem a hegyi trikóval foglalkozunk.

Giro d'Italia - 2014

Tipp: Hegyi trikó nyertese: Julian Arredondo

Odds: 3.00

Iroda: bet365

Kezdés: fogadható kedd 12:10-ig

 

A Giro d'Italia háromhetes kerékpárverseny, ahol a versenyzők nemcsak az összetett győzelemért harcolnak. Az összetett győzelemre kevés rider esélyes, és most, hogy Dan Martin és 'Purito' Rodriguez is kidőlt, már csak 3-4 olyan kerékpárost találunk a mezőnyben, akik megnyerhetik a 2014-es Girót. Evans vezet, de Uran, Pozzovivo, és természetesen Quintana is nyerhet. Ugye, Nairo Quintana volt a legesélyesebb az összetett győzelemre, de nem egészséges teljesen egyelőre. Persze az ő ideje majd a 3. héten jön el, legalábbis reméljük.

Szóval nemcsak az összetettért van itt verseny. Külön meccs van a sprinterek között, a csapatok között, a fiatalok között és a legjobb hegyimenők között. Egyébként fura dolog ez a hegyi trikó, mert igencsak sűrűn előfordul ezeken a versenyeken, hogy nem az nyeri a hegyi trikót, aki valóban a legjobb a hegyeken. Erre a trikóra mindig fenik páran a fogukat, de csak az első hegyi szakasz után lehet tisztán látni, hogy kik mennek rá. Nos, az biztos, hogy a kolumbiai Arredondo, és a tavalyi hegyi trikó nyertese, Pirazzi nagyon szeretné a kék trikót magára húzni. Ezek a srácok nagyon fifikásak, mert az első szakaszokon jó nagy hátrányt összeszedtek, hogy majd a hegyi szakaszokon a mezőny engedje el azt a szökést, melyben ők vannak.

Quintana is esélyes a bukiknál, de ő az összetettért küzd, maximum a szakaszok utolsó hegyein lehet ott a toppon, de egyrészt ez nem a tavalyi Tour, másrészt Nairo sincs akkora formában.

Arredondo és Pirazzi különmeccse lesz ez, több szakaszon fogják még gyepálni egymást. Pirazzi tavaly nyerte a trikót, de azért látott már nála jobb hegyimenőt a világ. Arredondo kolumbiai srác, így nem véletlen, hogy jól megy hegyre. Tavaly Pirazzin kívül sok embert nem igazán érdekelt ez a trikó. Volt a legjobb 10-ben egyébként 4 kolumbiai is, de úgy igazán egyikőjük sem vette komolyan Pirazzit, és a trikót sem. Idén ez másképp van. Arredondo az első olyan szakaszon, ahol volt komolyabb hegy, lenyomta Pirazzit. Arredondo viszi idéna hegyi trikót, Pirazzi most kevés lesz ide. Quintana lehet még veszélyes rá, mert a hegyi befutók jól fizetnek, de Arredondo összecsipeget honfitársa előtt annyi pontot, hogy övé legyen a hegyi összetett. 

Ez a 3.00-as odds egyébként szombatig nem nagyon változik, hisz kedden, szerdán és pénteken sík szakasz lesz, csütörtökön pedig időfutamot rendeznek. Arredondo 21 pontot vert eddig Pirazzira, és még csak most jönnek a komolyabb hegyek. Érdemes tenni egy kis pénzt a kolumbiaira, mert nagyon úgy tűnik, hogy az idei Girón ő lesz a hegyek királya! Pozzovivo, Ulissi, Quintana és Rolland is nagyon jó hegyimenő, de ők az összetettre koncentrálnak, szökésben egyikőjük sem lesz benne, azt a mezőny nem engedné! Hegyi befutóknál pedig majd egymástól lopkodnak pontokat, szóval Arredondo lesz itt a befutó, és erre fogadni merünk!

Sok sikert a tipphez!

Címkék: sportfogadás, tipp,