Sportfogadás tippek: AS Roma - FC Barcelona

2015-09-14
Hétfőn kevés valamire való sporteseményt rendeznek, így ismét előre tekintünk egy picit. A héten már beindul a Bajnokok Ligája, szerdán az FC Barcelona csapata az AS Roma vendége lesz. Nézzük, mire számíthatunk!

AS Roma - FC Barcelona

Tipp:  A Barcelona szerez gólt az első félidőben

Odds: 1.65

Iroda: Tippmixpro

Kezdés: szerda 20:45

 

Jól kezdte az idényt a Serie A-ban az AS Roma csapata. A Verona elleni döntetlen után megverte a nagy rivális Juvét, majd hétvégén a Frosinone otthonából is elhozta a három pontot. R. Garcia csapata ütőképesnek tűnik, és mivel a Juve csak vergődik, komolyan megnőtt az esély akár a bajnoki cím elérésére is. Elvileg a keret megvan hozzá, most viszont az a kérdés, hogy elég erős-e ez a keret a Barca ellen is?

A katalán csapat hivatalos szezonnyitóján, a Gamper Kupán idén az AS Roma volt a Barcelona ellenfele, de olyan simán kapott ki 3-0-ra, hogy azt elmondani nem lehet. A Barca lőtt három gólt, de lőhetett volna még legalább hármat, ha kicsit is komolyan tudja venni a mérkőzést. Olyan könnyedén gurigáztak Neymarék, hogy az AS Roma csapatából több srácnál elpattant valami. Yanga-Mbiwa, Naingolan és Florenzi is besárgult már az első félidőben, ami azért barátságos, felkészülési meccsen nem mindennapos. De tényleg, talán a szivatás a legjobb szó arra, amit a Barca az AS Romával csinált. Nem csoda, hogy  római játékosok egy kis keménységgel próbáltak kompenzálni a két együttes közötti különbségen. A 2. félidő már csöndesebb volt, idény elején a Barcában sem volt annyi, hogy 90 percen keresztül pörögjön.

Az a Gamper Kupa aggasztó lehet római szemszögből nézve a meccset, mert az olasz csapatnak semmi köze sem volt a játékhoz. Hiába számít jó csapatnak az AS Roma Serie A-ban, azért a La Liga még előrébb tart egy picit. (Tavaly pl. volt olyan Atletico-Juve meccs, ahol az olasz csapatnak nem volt kaput eltaláló lövése. A Farkasoknak pedig volt olyan meccsük a Bayern ellen, amit vélhetően felejtenének, de nem lehet.)

A katalánoknál megsérült Vermaelen a hétvégén, Rómában biztosan nem játszik. Várhatóan szeptember végére térhet vissza. Sebaj, hisz ott van Pique, aki Masceranóval megoldja majd a védekezést középen. Sergi Robertóé lehet az egyik szél, Albáé a másik. Rakitic, Busquets és Iniesta játszik középen, elöl pedig Messi, Neymar és Suarez. Nem jó az olaszok számára, hogy Messi kezdeni fog, hétvégén gyakorlatilag az ő beállása döntötte el az Atleti elleni rangadót.

A Barca a Leverkusennel és a BATE-val van még egy csoportban, papíron tehát simán jut tovább, de nem szabad elszórakozni egy meccset sem, mert fontos a csoportelsőség is a későbbi menetelés szempontjából. Ha abból indulunk ki, hogy a Barca-, Bayern-féle tili-toli, sokpasszos foci mennyire nem ízlik az olaszoknak, akkor ennek a találkozónak is csúnya vége lehet. Tavaly a Bayern hetet vágott Rómában, idény elején az említett Gamper Kupán tényleg szórakozva verte a Barca 3-0-ra az AS Roma csapatát. Tényleg csoda lenne, ha a katalán csapat nem jutna el két-három lőtt gólig, de lehet ennek nagyon csúnya vége is, nem kizárt egy 4-5 gólos Barca siker sem, ha Suarez és Neymar nem szórakozza el a ziccereket. Jó esélyt látunk rá, hogy ismét eldőlnek a lényegi kérdések az első féidőben, a mi tippünk az, hogy a katalánoknak elég lesz 45 perc, hogy gólt, vagy sokkal inkább gólokat lőjenek.

Címkék: sportfogadás, tipp,