Sportfogadás tippek: Atlanta Falcons - Carolina Panthers

2014-12-28
Az NFL-ben az alapszakasz utolsó játékhete következik. Lesznek tét nélküli meccsek, lesznek olyan találkozók, ahol csak az egyik csapat juthat play off-ba. Lesz viszont egy olyan összecsapás is, ahol mindkét csapat bejuthat a rájátszásba, ehhez 'csak' meg kell nyerni a meccset.

Atlanta Falcons - Carolina Panthers

Tipp: 4.5 touchdown felett

Odds: 1.50

Iroda: bet365

Kezdés: ma 22:25

Az NFC South divíziójában bárki is jut tovább, negatív lesz a mérlege. A Saints és a Tampa is bőven negatív mérleggel rendelkezik. Ez így történt, de a Falcons és a Panthers rajongóit aligha érdekli majd a pocsék alapszakasz, ha összejön a rájátszás. Bármelyik csapat nyeri a meccset, az nyeri a csoportot, és övé a play off részvétel lehetősége, amiből akár Super Bowl is lehet.

Szóval ma este igazi ki-ki meccsre kerül sor, mégsem az óvatoskodásra, a védelmek keménységére, dominanciájára tippelünk. Egész egyszerűen azért nem, mert mindkét csapat védelme gyenge. (Mondjuk ezzel nem sok újat mondtunk, ha kemény lenne a védekezés, nem állnának ilyen pocsék mérleggel)

Szóval tény, hogy a Carolina védelme felpuhult tavaly óta, és a Falcons is nyeli a yardokat becsülettel. Tény, hogy legutóbb nyertek a szétesett Saints ellen, de előtte a Pittsburgh és a Green Bay is szétszedte a Falcons secondary-t, a Packers 43 pontot csinált az Atlanta ellen...

A Carolina védelme még rendben is lenne, de azt is tudjuk, hogy a Falcons otthon azért képes komoly gondot okozni az ellenfeleknek. A bugrisok hazai pályán még így is veszélyesek!

Ryant meg kell védeni, mert van elkapója bőven. Jones és White elit elkapónak számít, és ott van Hester is, aki elkapásai mellett a visszahordásoknál is életveszélyes. Nem véletlenül ő a rekorder ebben a kategóriában az NFL-ben.

Kell is termelni a pontokat a Falcons offensének, mert a védelem meg fog szenvedni Cam Newtonnal. Newton mobilis irányító, ő akkor is veszélyes, ha netán a Panthers elkapóit jól fedezik. Newton ráadásul nemcsak gyors, de passzolni is tud, főleg, ha olyan puha az ellenfél védelme, mint jelen esetben.

A tippünk tehát az, hogy ezen a ki-ki meccsen nem a védelmek dominálnak majd, hanem a támadósorok. A tippünk az, hogy 4.5 TD-nél több születik a meccsen. Mindkét együttesben vannak pontok, vannak úgynevezett nagy játékok, és a special team-ek, valamint a védelmek is képesek lehetnek TD-t csinálni. Itt már nincs alibizés, akárhogy is nézzük, ez már javában play off meccsnek számít, hisz aki nyer, az életben marad, aki nem, az készülhet a következő szezonra.

(A Falconsnál egyébként S. Jackson (RB) vélhetően nem játszik ma, így J. Rodgers fog futni, ha futni kell. Viszont a Falcons inkább Ryan passzaira épít, ami szintén jó a tipp szempontjából, mert ha a passz sikertelen, akkor áll az óra. Míg futásoknál akkor is pörögnek lefelé a másodpercek, ha 1-2 yardot tesz meg a futó, vagy az irányító. Ráadásul a passzjátékokban sokkal inkább benne van, hogy egy playből 30-40 yardot szerez ez csapat, szóval nem tragédia az, hogy Jackson nem egészséges.)

Címkék: sportfogadás, tipp,