Sportfogadás tippek: Parma - Fiorentina

2015-01-06
Az olaszok idén is focival szórakoztatják magukat Vízkeresztkor. Kilenc mérkőzést rendeznek, a Lazio és a Samp kivételével minden csapat pályára lép. Mi a Parma-Fiorentina találkozóval foglalkozunk, ahol meglepetést szimatolunk.

Parma - Fiorentina

Tipp: Parma vagy iksz

Odds: 1.85

Iroda: bet365

Kezdés: ma 15:00

 

A Parma-Firenze találkozó első ránézésre kettes. A Parma tökutolsó, míg a Fiorentina ha nem is élcsapat, de ott mocorog a nagyok mögött az üldözőbolyban. Igen ám, de ha kicsit jobban megnézzük, ez a Fiorentina sem egy világverő csapat, sőt!

Eleve kezdjük ott, hogy itt játszik a liga legimpotensebb csatára, Mario Gomez. Az az ember egy igazi két lábon járó szerencsétlenség. Elég csak arra visszaemlékezni, milyen ziccereket rontott el a gólja mellett a Cagliari elleni találkozón. Kész csoda, hogy egy ajtó-ablak ziccer berúgott. (Mondjuk a gólnál sem volt nehéz dolga, védőtőktől nem zavartatva annyi dolga volt, hogy belerúgott egyet a labdába izomból, aztán szerencséje volt, hogy nem talált kapust.) De aki nézi a Fiorentina meccseit, az nem igazán érti, mit keres Gomez a csapatban. Rossi sérült, így Montella abban bízik, hogy Gomez előbb-utóbb magára talál. Hát...

Van egy jó kreatív középpálya, Joaquin, Valero és Cuadrado, de ez a kis szünet aligha tett jót a spanyoloknak, és ugye Cuadrado is Kolumbiáig repült, meg vissza. Valero eleve nem is lép ma pályára eltiltása okán, így a Firenzéből kiesett az agy, a vezér, aki irányítja a támadásokat. Joaquin hangember, az 100%, hogy ő erre a mai meccsre nem fog felpörögni, és kérdéses Cuadrado formája is. Marcos Alonso beadásai sem idézik Bavid Beckhamet, de még Dzsudzsák Balázst se nagyon. Aztán ha egyszer jól kanyarít középre, akkor tuti Gomez bakizik.

Egy furcsaság: Tavaly, amikor a 2014-es év első bajnoki fordulóját rendezték ugyanígy Vízkeresztkor, akkor 8 hazai győzelem született egy iksz és egy vendég siker mellett. A 10 idegenben pályára lépő csapat közül ugye a győzelemmel záró Hellas talált be,  és a Veronán kívül a Torino, de így is kikapott 3-1-re a Parmától. Tehát a 2014-es naptári év első bajnoki fordulóján a 10 idegenben pályára lépő csapat közül 8 be sem talált.

Mi azon a véleményen vagyunk, hogy az utolsó helyen álló Parma összeszedi magát, és meglepetést okoz. A Fiorentina amúgy sem nyerni jár a Parmához, ha a statisztika nem csal, a két együttes utolsó 5 bajnokija döntetlennel ért véget Parmában. A mi tippünk az, hogy a Parma ezen a meccsen pontot szerez, a Fiorentina nem lesz képes idegenben felpörögni a találkozóra.

Címkék: sportfogadás, tipp,