Sportfogadás tippek: Kézi EB (long term)

2014-01-10
Vasárnap kezdődik a 2014-es férfi kézi EB, de van itt egy tipp, amit a EB előtt meg kell rakni, hisz az egész tornára vonatkozik.

Férfi kézi EB

Ki lesz a magyar csapat legeredményesebb játékosa?

Tipp: Császár Gábor

Odds: 1.35

Iroda: unibet

 

A MAGYAR VÁLOGATOTT DÁNIÁBA UTAZÓ KERETE:
Kapusok:
Mikler Roland (Pick-Szeged), Tatai Péter (Pick-Szeged)
Jobbszélsők: Gulyás Péter (MKB-MVM Veszprém), Szalafai Gábor (B.Braun Gyöngyös)
Jobbátlövők: Ancsin Gábor (Pick-Szeged), Mocsai Tamás (MKB-MVM Veszprém)
Irányítók: Császár Gábor (Paris St.-Germain, francia), Lékai Máté (Celje, szlovén)
Beállók: Schuch Timuzsin (MKB-MVM Veszprém), Szöllősi Szabolcs (Csurgó), Zubai Szabolcs (Pick-Szeged)
Balátlövők: Ilyés Ferenc (Pick-Szeged), Nagy Kornél (Dunkerque, francia), Putics Barna (VfL Gummersbach, német), Zdolik Bence (Balatonfüred)
Balszélsők: Iváncsik Gergő (MKB-MVM Veszprém), Vadkerti Attila (Pick-Szeged), Varsandán Milán (B.Braun Gyöngyös)

 

Most pedig nézzük, miért Csaszi a tipp! Mikler és Tatai ugyebár kapusok. Jobbszélsők közül nagyjából 80%-ban Gulyás játszik majd, Szalafai keveset lesz a pályán. Gulyás komplett játékos, szélről és felkanyarodva, átlövésből is képes gólt szerezni, de az a probléma, hogy a magyar csapat keveset használja a széleket.

Ugyanez a probléma a másik oldali szélsőinkkel. Iváncsikon látszik a kor, és különben is ő, valamint Vadkerti félidőket szokott játszani. Iváncsik néha odaáll a hetesekhez is, de az első számú heteslövő az Császár.

Jobbátlövőink, Ancsin és Mocsai jó játékára nagy szükségünk van. Nagy Lacit pótolni kell, ő támadásban és védekezésben is alapember volt. Na mármost az Ancsin támadásban még csak-csak pótolhatja Lacit, de védekezni nem tud, így őt cserélni kell. Igen ám, csak ez nem mindig lehetséges, mert nem minden válogatott játszik olyan csiga tempóban, mint néha a magyar válogatott gyengébb napjain. Mocsai pedig nem 100%-os, és ahogy neki, úgy az Ancsinnak is lesznek olyan meccsei, ahol dobnak 6-ot, de olyanok is, ahol betliznek.

Balátlövők közé van besorolva Ilyés Feci, de ő csak védekezik. Nagy Kornél szintén az a kategória, akinek biztos lesz egy-két jobb meccse is, de lesznek olyanok is, ahol megáll 1-2 gólnál. Zdolik nagy tehetség, de még rutintalan. Marad Putics, aki a többi átlövőhöz hasonlóan nem képes kiegyensúlyozottan játszani minden meccsen. Néha csereként bejön, és dob 5 gólt 10 perc alatt, néha meg semmi, és csak a homályok.

Beállósaink, Szöllősi és Zubai valószínűleg a jobbak közé fog tartozni. Ugyanakkor az ellenfelek keményebbek lesznek, mint a Provident kupán lévő ellenfeleink, így Zubaiék sokat fognak szenvedni. Schuch csak védekezik, nála max 1-2 indításgól lehet majd a neve mellett.

Irányítóink, Lékai és Császár. Lékai ugye Csaszi cseréje, ők egyszerre nem sűrűn vannak a pályán. Császár kezd, és ami sokat számít, hogy ő az első számú heteslövő a csapatnál. Ez sokat számít!

Tavaly a VB-n is Csaszi volt a legeredményesebb játékosunk. Hat meccsen 29 gólt dobott (átlagban 4.83-at). Ebből a 29-ből 9 volt hetesgól. Őt követte Nagy Laci (28 gól), valamint Harsányi (27 gól). De most Nagy Laci sérülés miatt hiányzik, Harsányi felesége pedig babát vár, így ő eltávot kért, és kapott is. Érthető, hogy ott akar lenni a felesége mellett ezekben a napokban, vannak fontosabb dolgok is, mint a kézilabda.

Szóval nem lesz ott Harsányi, és nem lesz Nagy Laci. Ez egyrészt sokat számít majd, mert azokat a gólokat pótolni kell, de a tipp szempontjából jó. Ok, hogy Mocsai, Ancsin és a többiek majd pótolják a gólokat, de talán egyedül Csaszi az, aki képes minden meccsen hozni azt az 5-6 gólt konzisztensen. Aztán ha netán valamelyik meccsen Zubaiék sok hetest harcolnak ki, Csaszi pedig bedobja azokat, akár 8-10 gólos meccse is lehet, sőt reméljük, hogy lesz is.

A legfőbb ok Csaszi mellett a rutin, azért ő képes vállára venni a csapatot. Reméljük hogy eredményes EB-t zárnak a srácok, és jó szájízzel térnek haza Dániából! Sok sikert srácok, HAJRÁ MAGYAROK!

 

Címkék: sportfogadás, tipp,