Sportfogadás tippek: Vuelta Espana -11. szakasz

2015-09-02
Szerdán rendezik a spanyol kerékpáros körverseny, a Vuelta Espana legizgalmasabbnak tűnő etapját. An ún. királyetapon sok kérdésre választ kapunk!

Vuelta 11. szakasz

Tipp: Dumoulin előrébb végez, mint Chaves

Odds: 2.15 (Tippmixpro)

Tegnap már vesézgettük, hogy Tom Dumoulin mekkorát fejlődött erre az évre. Az idei Vuelta legnagyobb meglepetése, Chaves mellett. Chaves és Dumoulin üde színfoltjai a spanyol körversenynek, de mindketten többet akarnak. Minimum egy top10-es helyezés a cél mindkettejüknél.

Elvileg Chaves, az Orica kerekese jobb a szerdaihoz hasonló etapokon, ahol hegyről le, majd hegyről fel, és ez ismétlődik végig. Ma sík rész nincs, vagy lejtmenet, vagy emelkedő. Chaves testalkata teljesen más, picike, súlytalan srác, olyan igazi hegyimenő féle. Ez a Quintana, Pozzovivo-féle alkat. Dumoulin teljesen más, sokkal magasabb, sokkal vaskosabb, ezért is ment korábban jól időfutamokon.

Igen ám, de itt a Vueltán a legnagyobbakat is megszégyenítően megy felfelé, és nem nagyon látszik rajta, hogy fáradna. Kedden pihenőnap volt, lehetett regenerálódni. Dumoulinnek megvannak a céljai, és lehet, hogy szerényen nyilatkozik, azért látni rajta, hogy kegyetlen jó erőben van. Aki hegyi befutón lenyomja Chris Froome-ot, a Tour kétszeres győztesét, azt nem szabad lebecsülni, még akkor sem, ha nem feltétlenül úgy ismertük meg, mint hegyi menő.

Chavesen már láthatóak voltak a fáradtság jelei, azon a szakaszon, amikor Froome-ot lenyomta Domoulin, Chaves sokkal korábban megrogyott. Márpedig ma nem egy, és nem két emelkedő lesz, csak első kategóriás hegyből négy található a mai etapon. Dumoulinnek igen merész álmai lehetnek, ő valószínűleg azt is elhiszi most magáról, hogy megnyerheti a Vueltát.

Címkék: sportfogadás, tipp,