Sportfogadás tippek: Olimpiai selejtező (kézilabda, női)

2016-03-18
Péntektől kezdve három helyszínen rendeznek olimpiai selejtező tornákat a női kézilabda válogatottak között. Hat hely kiadó még Rióban, erre a hat helyre 12 csapat pályázik.

Oroszország - Lengyelország

Tipp: Oroszország nyer @ 1.12 (bet365)

 

A lengyel csapatot jól ismerjük mi magyarok is, elég sok közük van hozzá, hogy nem mi vagyunk ott most Oroszországban. Ebben az orosz-lengyel-svéd-mexikói négyesből Mexikót azért át lehet húzni, nem képvisel olyan erőt, mint európai riválisai. A két riói főtáblát érő helyre tehát igazából három válogatott pályázik. Az oroszok a lengyelek ellen kb. el is dönthetik a kijutás sorsát, hisz Mexikó ellen nem kérdés Vjahirjeváék győzelme. Ez az orosz együttes igencsak erős, láthatjuk a BL-ben pl. a Rostovot, ahogy dominálta meccseit. A VB-n is meglepően kreatív játékot mutatott az orosz együttes.

A lengyelekkel a magyar válogatott két Eb-selejtezőt is játszott az elmúlt napokban, az idegenbeli győzelmet egy hazai vereség követte. A lengyeleknél Kudlacz nem tudott pályára lépni, nincs róla információ, hogy ezen a meccsen játszik-e, de ha játszik is, aligha lesz bomba formában, és talán perceket tud majd a pályán tölteni. Ellenünk belefért, hogy Kudlacz nincs, de az orosz csapat ellen még egy egészséges Kudlacz-cal sem lenne sok esélye a lengyeleknek orosz földön. Oroszország ezt a meccset nyeri, elveri még Mexikót, és a svédek elleni találkozó igazából már nem fog osztani-szorozni orosz szempontból.

 

Tunézia-Japán

Tipp: Tunézia +9.5 gól @ 1.30 (bet365)

 

Tunézia és Japán mellett ebben a négyesben még a házigazda francia válogatott szerepel, valamint Hollandia. Az esélyek itt elég egyértelműek, papírforma alapján a házigazda franciák és a VB-ezüstérmes hollandok fognak kijutni. Nagy meglepetés lenne, ha nem a két európai együttes lenne ott Rióban

Tunézia és Japán meccse arról biztosan dönt, hogy a vesztes elszállt. A győztes még reménykedhet egy bravúrban, de igazából csak elméleti szinten. Ez a két együttes, Tunézia és Japán a legutóbbi vb-n is találkozott. Akkor Japán 10 góllal verte az afrikai csapatot. Chebbah és Toumi sem játszott jól, El Ghaui nem is tudott ott lenni a tunéziai csapattal, ott azon a tornán több sebből vérzett a tunéziai együttes. Japán igazából nyert 10 góllal, de nem reális különbség ez, 10 gól nincs a két csapat között. Ha Chebbah összekapja magát, tud segíteni belül el Ghaui, még a tunéziai sikert sem lehet kizárni. Japán a nyílt védekezésével tud zavart okozni, de Tunézia erre készülhetett, és minden bizonnyal készült is. Dunaújvárosban játszott a japán-válogatott egy felkészülési meccset, ahol 22-22 lett a találkozó vége, szóval nem annyira félelmetes a japán, és most egy erősebb tunéziai csapattal találkozik. Itt vélhetően nem lesz közte 10, sőt benne van a pakliban, hogy Tunézia komolyan megszorongatja Japánt, netán el is veri. Ennek a bő 9.5-ös hendinek ki kell tartania!

 

Címkék: sportfogadás, tipp,