Spanyol-dán döntő lesz a vb-n

2013-01-26
Mikkel Hansenék 30-24-es győzelmet arattak a horvátok felett a spanyolországi vb-n, így az aranyéremért játszhatnak vasárnap a házigazda spanyolok ellen.

 

A legutóbb ezüstérmes dánok hatgólos győzelmet arattak a londoni olimpián harmadik helyezett horvátok ellen a spanyolországi férfi kézilabda-világbajnokság második elődöntőjében pénteken, így ők mérkőzhetnek meg vasárnap az elsőségért a házigazdák csapatával.

 

Lendületesen és határozottan kezdtek a dánok, meglehetősen visszafogottan a horvátok, ennek nyomán tíz perc elteltével 6-1 állt az eredményjelzőn. Az északiak gyors támadásokat vezettek, a horvátok viszont alig jutottak igazi lövőhelyzethez. A horvát időkérés után annyiban változott a helyzet, hogy a félidő hátralevő részében már nem nőtt tovább a különbség, sőt a szünet előtti pillanatokban két góllal még csökkent is (14-11). A horvátok így annak ellenére "visszajöttek a mérkőzésbe", hogy továbbra is a dánok tűntek összeszedettebbnek, magabiztosabbnak.

 

A második félidőt jobban kezdték a horvátok, 16-14-nél már csak két gól volt a hátrányuk, de két perccel később már megint ötre nőtt a különbség (19-14). Slavko Goluza a játékrész első felében kétszer is időt kért, hogy lendületbe hozza csapatát, ám nem járt sikerrel, a dánok taktikusan őrizték előnyüket. Továbbra is magabiztosabban játszottak, miközben a horvátok sokat hibáztak. Hat perccel a vége előtt 26-20-ra vezettek a skandinávok, onnan pedig már nem volt visszaút a horvátok számára.

 

Eredmény, elődöntő: 

Dánia-Horvátország 30-24 (14-11)

Korábban:

Spanyolország-Szlovénia 26-22 (13-12)

 

A további program:

szombat:

a 3. helyért: Szlovénia-Horvátország, 19.00, Barcelona

vasárnap:

döntő: Spanyolország-Dánia, 17.15, Barcelona

 

Forrás: MTI

 

Címkék: kézilabda,