Southampton - Liverpool: Kontra kontra labdatartás

2019-04-05
A Liverpool ádáz harcot vív a Man. Cityvel a bajnoki címért, oda-vissza előzgetik egymást. A 'pool keddi BL-meccse miatt pénteki bajnokit játszik, méghozzá idegenben a S'oton ellen.

Southampton - Liverpool

Online sportfogadás tipp: Liverpool labdabirtoklása %-ban 63,5 felett

Unibet odds: 1,85

Kezdés: 2019. 04.05. 21:00

 

Ami biztos, a PL-ből az aktuális szezonban a Liverpool és a Manchester City kiemelkedik. Most mellékes, hogy végül melyik ér révbe, a lényeg, hogy ez a két csapat most a többiek fölött áll. Ami érdekes, hogy amíg a Pep-féle Citytől egyáltalán nem meglepő a labdadominancia, a 70-75%-os labdabirtoklás, addig a Klopp-féle Liverpooltól igen. Korábban a Klopp-csapatok erről voltak híresek, hogy kapnak 2-3 gólt meccsenként, lőnek 4-5-öt. Kontrákra játszottak, nem feltétlenül kellett nekik a labda, hogy hatékonyak legyenek. Ez jellemezte a BVB-t, és ez jellemezte a Liverpoolt is a Klopp-éra elején, a heavy metal soccer.

Ennek akkor lett vége, amikor Klopp megvette van Dijk-ot. A holland védő jó drága volt, mindenki furcsálta, hogy Klopp mennyi pénzt adott egy védőért, aztán mára beigazolódott, hogy van dijk megérte a pénzét. Ő és A. Becker kapus stabilizálta a védekezést, és az egész csapat sokkal labdadominánsabb lett. A középpályáa sokkal jobban becsüli a labdát, és a támadók sem mindig első szándékból törnek a kapura. Jelenleg ott tartunk, hogy érzetre a 'pool többet dajkálgatja a labdát, mint a Pep-féle Man. City. A számok ezt még nem támasszák alá, de az tény, hogy a 'pool sokkal jobban ügyel a labdára. Megnőtt a labdabirtoklás százaléka, és sokkal kevesebb lövést küld kapura a Liverpool. Salahék rendre túljátsszák a helyzeteket, mint legszebb időkben a Selecao, még a gólvonalat is kicseleznék Salahék.

A Liverpool csapatának a bajnoki címhez nyerni kell a Southampton ellen. A vendég csapat fog dominálni, a Southmapton meg valószínűleg stabil védekezésből próbál kontrákat vezetni, és úgy gólt szerezni. Nos, anno a Man. city idegenben közel 76%-os labdabirtoklás hozott, nem is oly rég a formán kívüli Tottenham, amely egyébként felvállalta a totálisan nyílt, őszinte focit is 63,5 %-os labdabirtoklást produkált.

A 'pool valahová a kettő közé lehet belőni, egy 68-69 %-ot biztos hoz a Vörösök csapata. Ha korán gólt lőnek, akkor azért, hisz akkor még nyugodtabban paszolgathatnak, ha meg sokáig nem sikerült vezetést szerezni, akkor azért lesz a vendégeknél a labda. Hasenhüttl sok jót ígért, amikor kinevezték, de igazából a Premiershipben még nem váltotta meg a világot. A Soton célja a bennmaradás, amihez még bőven kellenek a pontok, de nem valószínű, hogy a 'pool ellen lesz esély akárcsak a remire is. Sajnos a Liverpool idén már kevésbé játszik nyílt focit, kevesebb gólt lő, kevesebbet is kap. Talán -sőt biztos- látványosabb volt az a foci, amikor ment az adok-kapok, de ez az eredményesebb. A 'pool kontroll alatt tartja majd a meccset, és az sem kizárt, hogy idegenben hoz egy 70% fölötti labdabirtoklást.

Címkék: sportfogadás, tipp,