Southampton - Chelsea: Ez a meccs Hazardéknak áll

2018-10-07
A Chelsea hozzá van szokva, hogy betömörülő, csak a védekezésre koncentráló ellenfelekkel találkozik. A Southemptontól sem várhatunk mást, mint bunkerfocit.

Southampton - Chelsea

Online sportfogadás tipp: Chelsea győzelem

Unibet odds: 1,65

Kezdés: 10.07. 15:15

 

A Chelsea a remek bajnoki rajt után a West Ham és a Liverpool ellen is csak döntetlent ért el. A Southampton ellen nem igazán férne bele egy újabb remi. Hétközi EL-meccsen a Vidi ellen tartalékosan állt fel Sarri csapata, így a fáradtságra nem panaszkodhat majd a londoni együttes.

Egyébként a Chelsea-nek jól megy mostanában a Soton ellen. A két együttes utolsó hat meccséből hatot a kékek nyertek. A Szentek nem kezdték acélosan a bajnokságot, hét bajnokin csak 5 pontot sikerült begyűjteni. Pedig a sorsolás sem volt túl kemény, a nagyok közül egyedül a Liverpoollal találkoztak, ellenük 'természetesen' ki is kaptak 3-0 arányban az Anfielden.

Sarri Chelsea-je megfelelően stabil, főleg ha a legjobbak játszanak. Márpedig most nem a Vidi ellen látott összetételű védelem lép pályára. A középpályán is ott lesz Kanté, a kreatív zónában Hazard, és a válogatott szünet előtt valószínűleg apait-anyait belead majd a londoni együttes.

A hazai védelemben Vestergaard-ral vélhetően nem Morata, hanem Giroud birkózik majd, és kaparja ki a gesztenyét Hazardnak vagy Williannak. A földön kombinálva ha Hazard vagy Willian 'leveszi' a védőjét, Bertrand-t vagy Soarest, akkor a Hoedt-Vestergaard páros apró körömpasszokkal már verhető.

A Chelsea abban is bízhat, hogy a Southampton alkalomadtán túlvállalja magát, és hazai pályán többet kockáztat a kelleténél. Ha kinyílik a hazai együttes, és lesz terület Willianék előtt, azt az ilyen minőségű támadók nagyon könnyen kihasználhatják.

 

A meccs vége a Chelsea-é lehet!

Ami pedig még a londoniak mellett szól, hogy a hajrájuk nagyon erős. Rengeteg gólt lőnek a meccsek 4. negyedében, miközben a Soton pont a meccsek végére fogy el. Legutóbb a Wolves ellen a 79. és a 86. percben kapott két gólt, és lett végül 2-0-ás zakó mondjuk a 0-0-ás remi helyett. A 'pool elleni PL-meccs kivétel, hisz ott a Vörösök egy félidő alatt letudták a mérkőzést (3-0). Az ötödik fordulóban a Brighton ellen 2-0-ás előnyről sikerült ikszelni úgy, hogy az ellenfél a 90. percben egyenlített.

Aztán mehetünk még visszább, a 3. körben a Leicester ellen is vezettek Lemináék, aztán Gray a 2. félidő elején egalizált, Maguire pedig a 92(!). percben megszerezte a győzelmet érő gólt.

Koncentráció-hiány, fáradtság, vagy mindkettő? Nem lehet tudni, maximum sejteni, de nem lehet véletlen, hogy a meccsek hajrájában rendre gólokat kap a Southampton, míg a mostani ellenfél, a Chelsea pedig épp hajrában szerzi góljai zömét.

Címkék: sportfogadás, tipp,