Sousa nem akar túl sokat kockáztatni

2012-11-22
Nem akar túl sokat kockáztatni csütörtökön a Genk elleni Európa Liga-csoportmérkőzésen Paulo Sousa, a Videoton labdarúgócsapatának vezetőedzője.

 

"A találkozón annyi kockázatot fogunk vállalni, mint amennyit a Genk megenged számunkra" - nyilatkozta szerdai sajtótájékoztatóján a portugál szakvezető, aki szerint a Köteles Lászlót foglalkoztató belga együtteshez hasonlóan főképp abban erős, hogy biztonságos védekezésből jól tud ellentámadásba lendülni. "Nekünk éreznünk és értenünk kell a játék momentumait, hogy mikor kell előrébb lépni és hátrább húzódni a mérkőzés folyamán."

A Videoton győzelemmel továbbjut a csoportból, ugyanakkor Sousa szerint ha nem nyer a gárda, akkor egyszerűen "tovább kell lépni, nem szabad sokat foglalkozni a helyzettel".

 

Hasonlóan visszafogottan nyilatkozott Sándor György csapatkapitány is: "A szívünk nem vihet el minket olyan irányba, ami a taktika rovására megy. Meg kell találnunk a támadás és a védekezés közötti egyensúlyt. Úgy kell kockáztatnunk, hogy közben ne nyíljunk ki."

Mario Been, a Genk vezetőedzője elmondta, tanítványai a legutóbbi három bajnokin nem játszottak elfogadhatóan, de reméli, ezen túltették magukat a futballisták és a Videoton ellen más arcukat mutatják.

"Riválisunk arra játszik majd, hogy kihasználja az esetleges hibáinkat, de ezt az esélyt nem szabad megadnunk, mert akkor komoly bajba kerülhetünk" - nyilatkozta a tréner.

 

A sajtótájékoztatón részt vett Köteles László, a Genk magyar kapusa is, aki elmondta, Székesfehérváron legutóbb még a Diósgyőr játékosaként járt.

"Minden futballista, aki külföldön futballozik, annak megtiszteltetés és jó érzés, hogy saját hazája csapata ellen játszik. Remélem, mind a két szemem nevetni fog, és továbbjutunk a csoportból" - mondta Köteles. Sikerült felépülnöm, de minden edzés után érzem a sérülésem maradékát. Már százszázalékos edzésmunkát végzek, készen állok, de a szakmai stábon múlik, mikor térek vissza. Mindegy hol vagyok, a lényeg, hogy nyerjünk."

 

Az EL G csoportjában négy forduló után a Genk áll az élen nyolc ponttal, második a Videoton FC hattal. A Basel öt pontjával a harmadik, míg a kétpontos Sporting Lisboa a sereghajtó.

 

A találkozó 19.00 órakor kezdődik.

 

Forrás: MTI

 

 
Címkék: labdarúgás,