Sorra tiltják be a kaszinók a Google-szemüveget

2013-06-13
A nevadai szerencsejáték felügyelet legújabb ajánlásában arra ösztönzi a kaszinókat, hogy létesítményeikben tiltsák meg a Google-szemüveg használatát.

 

A nevadai szerencsejáték törvény tiltja mindenfajta elektronikus segédeszköz használatát a kaszinókban, így várható volt, hogy előbb-utóbb a Google csodaszemüvege ellen is felemelik szavukat. A kiterjesztett valóság alapú szemüveg segítségével ugyanis – amellett, hogy a környezethez illeszkedő járulékos információk jeleníthetők meg vele – a viselője videofelvételt és fotót készíthet,  sms-eket küldhet, sőt még videó konferencián is részt vehet.

A felügyelet arra hivatkozva javasolja a szemüveg betiltását a kaszinóknak, hogy annak alkalmazásával könnyedén megoszthatóak harmadik személlyel például a póker- vagy más játékasztalnál gyűjtött információk, és ez aláássa a többi játékos bizalmát.

 

 

Hasonló aggodalmaknak adott hangot múlt héten a szerencsejáték hatóság New Jersey-ben is. Az általuk kiadott iránymutatás is arra buzdítja az Atlantic City-ben üzemelő 12 kaszinót, hogy tiltsák meg ügyfeleiknek a szemüveg használatát. David Rebuck igazgató véleménye szerint a kis kütyü még akkor is bizalmatlanságot szül, ha a játékos egyébként nem csalásra használja azt, így semmi keresnivalója a szerencsejáték asztaloknál.

A Caesars kaszinóóriás is utasította már a Vegas-ban, Cincinnati-ban és Cleveland-ban üzemelő létesítményeinek biztonsági embereit, hogy kérjék meg a vendégeket a szemüveg levételére, mielőtt leülnének a játékasztalokhoz. Az AP hírügynökség értesülései szerint az MGM hasonló szabályt hozott Las Vegasi kaszinójában. 

Pennsylvania-ban szintén azt tanácsolták a 11 liszensszel rendelkező kaszinónak, hogy tiltsák meg a játékosoknak az elektronikus berendezések, köztük a Google Glass használatát.

 

A készülék egyébként még nincs hivatalosan forgalomban, a Google csak összesen körülbelül 20 ezer tesztkészüléket bocsátott a tesztelők rendelkezésére az Egyesült Államokban. Eric Schmidt, a cég vezérigazgatója áprilisban úgy nyilatkozott a BBC World At One című rádióműsornak, hogy a kereskedelmi forgalomba szánt verzió körülbelül egy év múlva fog megjelenni. 

 
Címkék: kaszinó,