Sorra buknak le a jamaikai sztáratléták - most Powell van soron

2013-07-15
Tyson Gay után Asafa Powell, a férfi 100 méter korábbi világcsúcstartója és honfitársa, a 2008-as olimpián női 100-on ezüstérmes Sherone Simpson is pozitív doppingtesztet produkált.

 

A minden idők legtöbb 10 másodpercen belüli 100-as eredményével rendelkező Powellnek a júniusi jamaicai bajnokságon adott mintájában bukkantak stimuláns nyomaira a szakemberek. A kingstoni viadalon Powell óriási meglepetésre csupán negyedik lett a klasszikus sprintszámban, így egyéniben nem jutott ki az augusztusi, moszkvai világbajnokságra.

 

Simpson, aki 2004-ben ötkarikás arany-, tavaly pedig ezüstérmet szerzett a női sprintstafétával, szintén a júniusi országos bajnokságon adott pozitív mintát.

Az egy csoportban edző két sprinter menedzsere, Paul Doyle jelentette be vasárnap, hogy Powell és Simpson mintájában egyaránt a stimulánsok közé tartozó oxilofrint találtak az ellenőrök.

 

"Ez most nagyon nehéz és szomorú nap a számomra" - kommentálta Simpson a hírt. "Tudom, hogy élsportolóként felelős vagyok azért, ami a szervezetembe kerül, de annyit mondhatok, hogy soha nem használnék tudatosan teljesítményfokozó szereket."

 

Powell 9.72 mp-es egyéni csúcsával minden idők negyedik leggyorsabb emberének számít, egyéniben ugyanakkor soha nem tudott világversenyt nyerni, mindössze két világbajnoki bronzérme van.

 

Vasárnap korábban Tyson Gay, az amerikaiak háromszoros világbajnoka, a férfi 100 világranglista-vezetője jelentette be, hogy egy májusi ellenőrzés során tiltott szert találtak a mintájában.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: atlétika,