Sorozatban tizedszer lehet kézilabdabajnok a Győr

2014-04-25
Sorozatban tizedszer nyerheti meg a női kézilabda Magyar Kupát a Győr, ám legnagyobb hazai riválisa, az FTC is szeretné megszerezni az elsőséget.

 

A Ringroup MK négyes döntőjére Dabason kerül sor pénteken és szombaton. A trónkövetelő - a 11 kupasikerével az örökrangsort vezető Vasas mögött második - Ferencváros jól ismeri a csarnokot, hiszen korábban a BL-ben és a KEK-ben itt fogadta ellenfeleit.

 

Jeney Zsolt Ákos, az FTC szakosztályelnöke az eseményt felvezető csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta: először is szeretnének döntőbe jutni, majd ott a tavaly szeptemberi formát hozva legyőzni a címvédőt.

 

Kelecsényi Ernő, a győriek klubelnöke azt mondta: nem akarnak a múlttal foglalkozni, már csak azért sem, mert a következő három, három és fél hét dönti el, milyen lesz számukra a szezon megítélése. Az ETO az MK négyes döntője után egy héttel a Bajnokok Ligája Final Fourban, majd az NB I fináléjában érdekelt.

 

Pitz András, a siófokiak, és Tenk Gábor, a veszprémiek képviselője egyformán abban reménykedik, hogy csapatuk a harmadik helyet megszerzi, s így a következő idényben a nemzetközi kupában szerepelhet. A Veszprém tavaly bronzérmes volt.

 

Vetési Iván, a magyar szövetség elnöke megjegyezte: külön örül annak, hogy a bajnoki döntőbe is bekerült Győr és FTC mellett a bajnoki középmezőny (Siófok) és az alsóház (Veszprém) egy-egy csapata is ott lehet a Final Fourban.

 

„Nagy csatára számítok, hiszen a Magyar Kupa harmadik helye is európai kupaindulási jogot érhet” - tette hozzá.

 

Az MK négyes döntőre kétnapos jegyek válthatók 3000, 4000 és 5000 forintos áron.

A sajtótájékoztatón ott volt a horvátokkal közös decemberi női Eb kabalaállata, egy rókalány, amelynek a szervezők nemzetközi (angol) nevet keresnek. A névadó játék június 10-ig tart.

 

A Ringroup női MK négyes döntő programja (Dabas):

péntek:

elődöntők:

Veszprém Barabás-Duna Takarék - FTC-Rail Cargo Hungaria 17.00

Siófok-Galérius Fürdő - Győri Audi ETO KC 19.00

szombat:

a 3. helyért 12.00

döntő 14.00

 

Az örökranglista:

12-szeres győztes: Vasas

11-szeres: FTC

9-szeres: Győr

5-szörös: Debrecen, Dunaferr

3-szoros: Bp. Spartacus

2-szeres: Vörös Lobogó, TFSE, Bakony Vegyész

1-szeres: Vörös Meteor, Bp. Szikra, Goldberger SE, Építők

 

Az utóbbi tíz kiírás győztese:

2013: Győr

2012: Győr

2011: Győr

2010: Győr

2009: Győr

2008: Győr

2007: Győr

2006: Győr

2005: Győr

2004: Dunaferr

 

Forrás: MTI

Címkék: kézilabda,