Sokba került Murray sikere a fogadóirodáknak

2012-09-12
Váratlanul érte Andy Murray első Grand Slam győzelme a fogadóirodákat, és ez meglehetősen sokba került nekik.

 

Murray hétfőn megtörte a 76 évig tartó brit átkot: Novak Djokovic-ot legyőzve megnyerte az U.S. Opent, és ezzel Fred Perry 1936-os sikere óta elsőként szerzett Grand Slam-trófeát férfi egyesben a szigetországnak. 

 

A brit bukmékerek a becslések szerint összesen több, mint másfél millió fontot, mintegy 530 millió forintot fizettek ki Murray győzelme után a fogadóknak. „Elég nagy pofont kaptunk.” mondta a William Hill fogadóiroda szóvivője, Joe Crilly egy interjúban. „Minden alkalommal, mikor döntőbe jut, és grand slamről van szó, ő az egyik legtöbbször megfogadott játékos. Elég sok pénzt kerestünk már Murray-val, így nem sajnáljuk tőle, hogy végül sikerült neki a Grand Slam győzelem.”

A William Hill körülbelül 250 ezer fontot, 88 millió forintot fizetett ki fogadóinak; ez a legnagyobb összeg, amit egy US Open döntő után valaha is fizettek. A fogadóirodánál a torna kezdete előtt 6,0-ás szorzóval lehetett a 25 éves skót teniszező győzelmére fogadni. 

“A fogadók jól megérezték, hogy az olimpiai arany megnyerése egy olyan katalizátor lehet, amivel Andy Murray learathatja első Grand Slam babérját is, és tényleg így lett.” áll a Coral fogadóiroda által kiadott közleményben. „Bár a fogadóirodáknak ez több, mint 1 millió fontjába került, mivel 76 éve nem volt ilyen, boldogan mosolyogva fizetjük ki ezt az összeget.”

 

A Murray-ra való fogadás olyan a briteknek, mint mikor Anglia játszik a foci világbajnokságon. „Ez minden évben egy biztos pont. Mikor Wimbledon jön, Andy Murray-ra közel kétszer annyian fogadnak, mint a következő játékosra.” – mondja a William Hill szóvivője.

A William Hillnél most 150/1 (151,0) oddsszal lehet fogadni arra,hogy Murray jövőre mind a négy grand slam kupát begyűjti, és 5/2 (3,5) szorzóval arra, hogy négy éven belül még egyet megnyer a négy legnagyobb torna közül.

 
Címkék: sportfogadás,