Snooker-vb: McGill lehet a 'sötét' ló!

2020-08-03
Javában zajlik a 2020-as snooker-vb, a játékosok az első kör kellős közepén tartanak. McGill és Lisowski hétfőn kezdik a 10 nyert frame-ig tartó meccsüket.

J. Lisowski - A. McGill

Snooker vb - 2020

 

Online sportfogadás tipp: McGill +2,5 frame

Unibet odds: 1,57

Kezdés:  2020.08.03. 11:00

 

Ahogy azt megszokhattuk idén, szinte egyik sportesemény sem olyan, mint volt a korábbi években, köszönhetően a világjárványnak. A snooker-élet is megállt pár hónapra, a márciusi Gibraltár Open után júniusig hivatalos versenyt nem rendeztek.

Júniusban álltak asztal mellé a játékosok, aztán most jutottunk odáig, hogy az egyébként tavaszi vb-t nyáron rendezik meg. De megrendezik, és ez a lényeg.

Jack Lisowski és McGill duójának egyik tagja továbblép, de hogy kinek jön ki a lépés, az teljesen fifty-fifty. Lisowski esélyesebb, ami csakis annak köszönhető, hogy a világranglistán a 13. helyen áll, míg McGill 'csak' a 39. helyen áll. Viszont a rőt hajú skót a selejtezőben alaposan elverte két ellenfelét, Jak Jones 6-1-re kapott ki, míg Sam Baird szinte már megalázó, 10-1-es vereséget szenvedett. Ezen a szinten 10 frame-et nyerni úgy, hogy közben az ellenfél egyszer nyer frame-et, na az nem mindennapi.

McGill amúgy is olyan játékos, hogy ha elkapja a fonalat, akkor a közvetlen világelitre is veszélyes. Lisowski ranglista-helyezése miatt nem selejtezett, egyből főtáblás lett, ami talán hátrány is lehet. Nyílván gyakorolt, edzett, de nem ugyanaz edzegetni, és éles meccset játszani. Fókuszáltabb lehet McGill, aki egyébként is kiváló játékos.

Egyébként, ha ezt a karcsú kis 2020-as szezont nézzük, azokon a versenyeken, amelyek megrendezésre kerültek, ott McGill sokszor jobb eredményt ért el, mint angol ellenfele.

McGill szorzója 2.35-ös, mi azonban picit óvatosabbak vagyunk, és a McGill +2,5 frame hendit húzzuk be 1,57-ért. Ha megy neki a játék, nagyon folyékonyan lök, látványosan játszik, már ha a snookerben lehet ilyen kifejezést használni. Márpedig a selejtezős meccsei bizonyították, hogy a formája kiváló, Lisowski pedig képes görcsössé válni. Ez a +2,5 frame elég biztonsági tippnek tűnik, nálunk nem opció a sima Lisowski siker, sőt a szorzók ellenére a mi favoritunk sokkal inkább A. McGill.

Címkék: sportfogadás, tipp,