Skócia-Portugália: Meglepetést szimatolunk!

2018-10-14
Nagyon úgy néz ki, Portugália komolyan veszi a Nemzetek Ligája sorozatot, hisz két meccséből kettőt megnyert. Ha szeretne még idén bundázni egyet, ez az utolsó esélye a luzitán együttesnek.

Skócia - Portugália

Felkészülési mérkőzés, Glasgow

 

Online sportfogadás tipp: Skócia góljainak száma 0,5 felett

Unibet odds: 1,66

Kezdés: vasárnap, 18:00

 

Portugália a Nemzetek Ligája sorozatban Olaszországot és Lengyelországot is legyőzte, begyűjtötte a maximálisan megszerezhető hat pontot. Vasárnapra egy skóciai kirándulás van betervezve, Glasgow-ban, a Hampden Parkban vizitálnak André Silváék.

A skót foci nem a legszebb napjait éli, a 2018-as naptári évben két győzelmük van. Az egyiket Albánia ellen hozták össze ősszel, a másikat ellenünk még tavasszal. Portugália mindenképp más kaliber, mint az albánok és mi, de foghatóak a luzitánok is.

Fernando Santos, a portugálok szövetségi kapitánya valószínűleg felforgatja a kezdőt. A lengyelek ellen Pepe jól semlegesítette Lewandowskit, ám a veterán védőnek most aligha jut feladat. Őt a fiatal Pedro Mendes pótolhatja, de valószínűleg az egész védelmi vonal más összetételű lesz, mint volt a legutóbbi NL-meccsen. A kapuban Rui Patriciót Ramos pótolhatja, a középpályán lesz változás bőven. Ami kérdéses, hogy a bomba formában lévő André Silvát pályára teszi-e Santos mester, vagy hagyja őt pihenni a Barca elleni bajnokira. Ha nem kezd, akkor pl. Éder találhatja magát a kezdőben, de ami megint biztosnak tűnik, hogy Bernanrdo Silva is pihenőt kap Santostól.

Ami a skótokat illeti, McLeish kapitány valószínűleg visszatér a négy védős rendszerre, és 4-2-3-1-et játszat a csapatával. Izrael ellen NL meccsen nem működött a 3-5-2, nincs értelme erőltetni. Egyébként sem játszott jól Skócia, de minden meccs más.

Más lesz a két együttes motivációja, Skócia biztosan javítani szeretne, míg a luzitánok számára ez egy nem kívánt skót túra, és a skót foci egyébként sem a finomságáról híres. Márpedig megsérülni aligha szeretnének a vendégek.

Várható kezdőcsapatok:

Skócia: Gordon; O’Donnell, Hendry, McKenna, Robertson; McGinn, Armstrong; Forrest, McGregor, Russell; McBurnie
Portugália: Ramos; Cedric, Mendes, Dias, Rodrigues; Pereira; Costa, Sanches, Carvalho, Fernandes; Silva

A mi tippünk, hogy a skót együttes motiváltabb lesz. Minőségben egyértelműen a luzitánok jobbak, de ha nincs motiváció, akkor ez semmit sem ér. Vagy nem sokat. A kérdés csak az, hogy Forresték motiváció eredményez-e legalább egy gólocskát?

A mi tippünk az, hogy igen. Fernando Santos kísérletezni fog, Ramos előtt egy olyan védelem játszik majd, amely nem igazán összeszokott. A középpályán is lesznek labdavesztések, de a skótok a pontrúgásaikban is bízhatnak. Egy-egy szabadrúgás potenciális gólveszély ha valahol, akkor a levegőben mindenképp lehet keresnivalója a hazaiaknak. A mi tippünk, hogy lesz kihagyása a portugál csapatnak, amit Skócia hazai közönség előtt gólra tud váltani (1,66).

Címkék: sportfogadás, tipp,