Sir Alex visszavonul

2013-05-08
Az idény végén befejezi pályafutását Sir Alex Ferguson, a Manchester United vezetőedzője - közölte a klub.

 

A 71 éves skót tréner 26 éve vezette a Vörös Ördögöket.

 

Ferguson irányításával az MU 13 bajnoki címet gyűjtött - a legutóbbit két hete - és kétszer nyerte meg a Bajnokok Ligáját. "Ez a megfelelő időpont" - mondta nyugdíjba vonulásáról a szakember, akinek utódjaként az Everton mesterét, David Moyest emlegeti a brit média.

 

David Cameron brit miniszterelnök elismerőleg nyilatkozott Sir Alex Fergusonról: "Rendkívüli eredményeket ért el" - szögezte le a kormányfő a Twitteren, tréfásan hozzátéve: a tréner visszavonulásával remélhetőleg egyszerűbb lesz az élet az ő kedvenc klubjánál, az Aston Villánál.

 

Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elnöke ugyanazon a közösségi portálon méltatta a 71 esztendős skót mestert, aki 26 év után hagyja ott a Vörös Ördögök kispadját: "Azzal, amit ebben a sportágban elért, a legnagyobbak között van a helye."

 

Az MU korábbi kapusa, a dán Peter Schmeichel saját bevallása szerint "csalódott, megdöbbent és szomorú" volt a hír hallatán, Ferguson egy másik volt tanítványa, Michael Owen pedig közölte: nehéz elképzelni a Unitedet Sir Alex nélkül, akinek sosem fogják megdönteni a rekordjait.

 

Rory McIlroy volt világelső golfozó szerint egy korszak lezárult, és Ferguson minden idők legnagyobbja, akit nagyon nehéz lesz pótolni.

 

Még a városi rivális Manchester City részéről is érkeztek elismerő szavak, Vincent Kompany csapatkapitány ugyanis kijelentette, Sir Alex minden idők egyik legjobb edzője, akinek mindenki tisztelettel tartozik.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: labdarúgás,