Simán nyert az Eger a vízilabda BL-ben

2013-02-27
Az egri pólócsapat 12-4-re győzött Tbilisziben az A csoport utolsó, 10. fordulójának mérkőzésén.

 

Minden nehézség nélkül teljesítette kötelező feladatát az Eger férfi vízilabdacsapata, amely a Bajnokok Ligája szerdai befejező csoportkörében nyolc góllal győzött a grúz bajnok otthonában, és magabiztosan jutott be a nyolcaddöntőbe.

 

A férfi vízilabdázók első számú európai klubsorozata, a BL befejező csoportmeccsére kellemesebb ellenfelet nem is kívánhatott magának a hevesi együttes, mint a Tbiliszi gárdáját, amelyet a január közepi első, itthoni találkozón 27-5-re intézett el Gerendás György legénysége.

 

A grúziai meccs is az erőviszonyoknak megfelelően alakult, azzal együtt is, hogy - az egri klub honlapjának beszámolója szerint - nyolc ifikorú játékos is helyet kapott a pólós társaságban, amely a nagy köd miatt ráadásul a tervezettnél csak több órás késéssel, szerda hajnalban tudott Isztambulból továbbrepülni.

 

A fárasztó körülmények dacára az Eger gyorsan elhúzott ellenfelétől, a félidőben már öt találattal vezetett (2-7), a vége pedig 12-4-es magyar győzelem lett.

 

Hogy másodikként vagy harmadikként jut-e tovább a BL legjobb 16 csapata közé az Eger, az a hatost vezető görög Vuliagmeni és vendéglátója, az orosz Volgográd egymás elleni mérkőzésének eredményétől függ.

 

Eredmény, BL, A csoport, 10., utolsó forduló: 

Tbiliszi (grúz) - ZF-Eger 4-12 (2-4, 0-3, 1-1, 1-4)

a magyar csapat góldobói: Kovács G., Mezei 3-3, Chilkó, Zalánki 2-2, Lőrincz, Gerritse 1-1

 

később:

D csoport: 

Spandau 04 (német) - A-HÍD Szeged VE, Berlin 19.30

 

Forrás: MTI

 

Címkék: vízilabda,