Sevilla - Real Sociedad: Montella repült, ideje meccset nyerni!

2018-05-04
A Sevilla sorozatban 9. tétmeccsét játszotta le a Levante ellen, amit képtelen volt megnyerni. A klubvezetés megelégelte Montella ténykedését, és helyére Joaquin Caparróst nevezte ki.

Sevilla FC - Real Sociedad

Online sportfogadás tipp: Mindkét csapat lő gólt

Unibet odds: 1.45

Kezdés: péntek, 21:00

 

Montella edzősködésének egyetlen pozitívumaként a Manchester United elleni BL-párharcot hozhatjuk fel, amit megnyert az andalúz csapat. bár ha picit visszagondolunk, azt is inkább a Man. United bukott el Mourinho túlságosan defenzív felfogása miatt.

A sevillai klubvezetés a Levante elleni zakó döntött úgy, hogy ennyi, s nincs tovább. A Levente elleni pofont már nem lehetett tűrni, Caparrós pedig most a tűzoltó szerepét tölti be. Montella nagy kárt okozott, de menteni kell a menthetőt. Az andalúz együttes célja innentől a 7. hely megszerzése, az ugyanis EL-indulást ér. A pénteki Sociedad elleni meccs után két piszok kemény bajnoki jön, fogadja a Real Madridot, majd átruccan a város zöld-fehér sarkába, és derbit játszik a Betis ellen. Az utolsó forduló papíron nem okozhat gondot, ott ugyanis otthon játszanak Ben Yedderék a már céltalanul lődörgő Alavés ellen.

Feltámadt a Sociedad!

Sokáig úgy tűnt, hogy egy nagyon szürke szezont produkál a Sociedad, de utolsó 5 bajnokijából 4-et megnyert, így még a baszk csapat is odaérhet arra a 7. helyre, melyre a Sevilla (és még 2-3 csapat) pályázik. Egy meccsel többet játszottak Oyarzabalék, csak akkor marad esély megcsípni a 7. helyet, ha péntek este nyernek. Ezért tenni is fognak, aztán vagy összejön, vagy nem.

Sérültek és eltiltott focista van a vendég együttesben. Carlos Martinez, Elustondo, Agirretxe és Xabi Prieto sérült, Pardo pedig eltiltott. Ez van, viszont a cél így is a győzelem, vereség vagy iksz esetén a szezon hátra lévő meccsei teljesen érdektelenné válnak. Bár ha őszinték akarunk lenni, így is benne van a pakliban, hogy a Sociedad már minden mindegy alapon játszik, de ha már ott az esély, hogy megcsípje az EL-indulást, egy próbát mindenképp megér.

Minimum egy-egy gólra mindkét csapat jó

A Sevilla játékosai megszabadultak Montellától, igazából már rég megszabadultak volna, ha nincs a Man. United kiejtése. Caparrós képes felrázni a srácokat a hajrára, a Sevillának pedig létkérdés ez a meccs. Megszabadultak az olasz trénertől, és ez látszódni fog a csapat játékán. A Sociedad pedig tényleg 19-re húz lapot kis túlzással. Őszinte, gólra törő focit játszik, és ez a játék az, ami miatt érdemes nézni a csapat meccseit. A Real Madrid után a Sociedad mérkőzésein esik a legtöbb gól. Lőtt gólok alapján a baszk csapat dobogós lenne (!), viszont olyan sok gólt kap, hogy esélye sincs erre. A Sociedadnál több gólt csak a három kiesett csapat, a Depor, a Las Palmas és a Malaga kapott!

Címkék: sportfogadás, tipp,