Sevilla - Real Madrid: Az első igazi erőfelmérő a Blancók számára

2018-09-26
A Real Madrid nem nyerni jár a Ramon Sanchez Pizjuán stadionba. Ronaldóval is gyakran égtek itt a Blancók, nélküle még nehezebb lesz pontot szerezni.

Sevilla - Real Madrid

Online sportfogadás tipp: Gólok száma 2,5 felett

Unibet odds: 1,42

Kezdés: szerda, 22:00

 

Sokáig ébren kell maradni annak, aki végig szeretné nézni valahol, de talán megéri. Bárhol találkozik ez a két együttes, mindig élvezetes mérkőzést játszik. A Sevilla a 'nagyok' ellen rendre felszívja magát, és nemegyszer meg is veri a papíron erősebb csapatokat hazai pályán.

Ha a Real Madrid elleni bajnoki találkozóit nézzük, otthon az utolsó hármat kivétel nélkül a Sevilla nyerte:

  • 2018.05.09. Sevilla - Real Madrid 3-2
  • 2017.01.15. Sevilla - Real Madrid 2-1
  • 2015.11.08. Sevilla - Real Madrid 3-2

Közös ezekben a meccsekben, hogy a Sevilla nyerte, és az, hogy a Real Madrid is lőtt gólt a vereségek ellenére. Viszont ha csak az utolsó kettőt nézzük, akkor megállapíthatjuk, hogy mindkettőn volt büntető, és mindkettőn volt öngól.

 

Ramos ismét főszereplő lesz?

A 2017 januári meccsen Ronaldo értékesített egy büntetőt, de Ramos a hajrában öngólt vétett. Aztán jött a 2018 májusi találkozó, amikor is Ramos megint főszereplőnek bizonyult. A félidőben a Sevilla 2-0-ra vezetett, de a második játékrész elején a Madrid büntetőhöz jutott. Ramos állt a meszes pont mögé, de rontott. A 84. percben aztán ismét öngólt vétett, de a 95. percben a Real javára megítélt 2. büntetőt már berúgta, amivel 3-2-re módosította az eredményt, mivel pár perccel előtte Mayoral is lőtt egy gólt.

Szóval a két utolsó Sevilla - Real meccsben sok a közös. Sevilla-siker, büntetők, gólok és öngólok. Sergio Ramos pedig megkerülhetetlen figura, ráadásul talán nem mindenki tudja róla, de ő anno a Sevillától igazolt át a fővárosiakhoz, ráadásul elég zűrös körülmények között. Ramos azon húzását, ahogy otthagyta a klubot, máig nem bocsátották meg neki az andalúzok, pedig már 13 éve történt.

Ami a mostani meccset illeti, Ramos megint kezdeni fog, nem úgy, mint Isco és Carvajal. Hazai oldalon pedig Mercado és Escudero hagyja ki a találkozót sérülés miatt.

Várható kezdőcsapatok:

Sevilla:Vaclik-Kjaer-Carrico-S. Gomez-Navas-Banega-Mesa-Arana-Sarabia-Ben Yedder-F. Vazquez
Real Madrid: Courtois-Odriozola-Ramos-Varane-Marcelo-Kroos-Modric-Ceballos-Bale-Asensio-Benzema

Hazai oldalon ennél támadóbb felfogású csapatot nem nagyon lehetne összeállítani. Persze nincs rá garancia, hogy valóban ez lesz a kezdő, de ha igen, akkor a cél egyértelmű hazai oldalon. Viszont Mercado és Escudero hiányzik majd a védekezést tekintve, ez pedig jól jön a Madridnak. A Sevillának meg az jön jól, hogy a vendégeknél Carvajal helyén Odriozola játszik majd, és Marcelo sem az a játékos, amelyik nem szokott hibázni a védekezést tekintve. Lassan a Ramos-öngól is tradíció, na meg a büntetők. Idén már a VAR is működik, még nagyobb a sansz a büntetőre.

A mi tippünk, hogy ez a Sevilla-Real Madrid meccs is beillik a sorba, vagyis izgalmas, szórakoztató és gólgazdag lesz. Egyébként a tipp mellett szól az a statisztikai adat is, hogy a két együttes utolsó 11 egymás elleni találkozóján mindig született minimum 3 gól.

Címkék: sportfogadás, tipp,