Sevilla - Leganés: Kötelező hazai siker

2019-05-03
A Sevilla és a Getafe ádáz harcot vív a BL-indulást jelentő 4. pozícióért, de a jelenleg 6. helyen álló Valencia is reménykedik még a riválisok botlásában.

Sevilla - Leganés

Online sportfogadás tipp: Sevilla győzelem

Unibet odds: 1,42

Kezdés: péntek, 21:00

 

Három fordulóval a LaLiga zárása előtt az egyetlen még szabad BL-indulást jelentő pozíciót a Getafe birtokolja. Viszont a Getafe nehéz meccs előtt áll a kiesés ellen küzdő Girona ellen, míg a Sevilla azért hazai pályán 'könnyen' elkaphatja a Leganést, amely egyébként sincs csúcsformában.

A Leganés leeresztett, a 13. helyen áll, de volt azért sokkal magasabban is a tabellán. A madridi csapat öt forduló óta nyeretlen, az utolsó 6 fordulóban max. egy gól jött össze egy meccsen, de az utolsó két fordulóban már egy sem. A bennmaradás biztosítva van, becsületből lejátsszák a hátra lévő három meccset (is), de fejben már a srácok máshol járnak. A szerződéssel rendelkező játékosok már a tengerparton, akiknek pedig függőben van a jövője, azok talán még küzdenek, de mind csapat, nem annyira működik már a Leganés.

A Sevilla a BL-indulásért küzd, és igazából már rég nem kéne küzdeni, ha nem annyira pocsék az idegenbeli mérleg, mint az andalúzoknál ezt már megszokhattuk. Idegenben rendre megremeg a Sevilla, otthon viszont ritkán szokott probléma lenni a játékkal és a motivációval. Otthon zsinórban 3 bajnokit nyertek Ben Yedderék, a Rayót legutóbb 5-0-lal küldték haza.

Banega 4 meccses eltiltást kapott, ami ki is járt neki, a földön fekve törlesztett ellenfelének, páros lábbal próbálta kirúgni ellenfele tüdejét a helyéről, még jó, hogy nem tudta úgy izomból megkínálni. A szövetség 4 meccsre tiltotta el, idén már nem játszik, és a következő idény első meccsén is pihen még. Banega elintézett magának egy hosszabb nyári szünetet. Vélhetően Mesa mellé Amadou vagy Rog kerül be a szűrő pozíciójába, a 4-2-3-1-es felállás nem változik. Elöl Ben Yedder, Sarabia, F. Vazquez és Munir, és könnyen lehet, hogy a szélső védők pozíciójában ismét ott lesz Navas, valamint Promes. támadó felfogású lesz a Sevilla, a Leganés pedig talán még az utolsó hazai meccsére megpróbálja összekapni magát, szépen búcsúzni a közönségtől, de nem valószínű, hogy Vesgáéknak Sevilában terem babér.

Címkék: sportfogadás, tipp,