Sevilla - Alavés: All in a jelszó Sevillában

2019-04-04
A Sevilla elég kesze-kusza idényt fut. Az EL-ből meglepetésre kipottyant, az a kiesés pedig megzavarta a fejeket. Machin mestert fenéken billentették, Caparrós-szal eddig egy siker és egy zakó a bajnoki 'rekord'.

Sevilla - Alavés

Online sportfogadás tipp: Sevilla győzelem

Unibet odds: 1,40

Kezdés: csütörtök, 19:30

 

A Sevilla csak a 7. helyen áll a tabellán, még a mostani ellenfél Alavés is megelőzi, egy helyen és egy ponttal. Az andalúzok legutóbb belefutottak a Valenciába, de a Túria-parti együttes egyszerűen verhetetlen, kedden a Real Madridot is tönkre verték Parejóék. Rossz a jóban, hogy a Sevilla bár a 7. helyen található mindössze, még oda lehet érni a BL-indulást jelentő 4. helyre. A közvetlen riválisokkal (Alavés, Getafe, Bilbao) még játszanak, ha ezeket a meccseket sikerül megnyerni, akkor az andalúzok jövőre ott lehetnek a BL-ben. Viszont ha nem jönnek a győzelmek, még az EL-ről is le lehet csúszni.

Az Alavés Abelardóval csodás idény fut, amilyen pocsékul rajtolt az előző idényben a csapat, az csoda, hogy végül bennragadt. Az aktuális szezonban viszont villámrajtot vett, és még mindig ott van a 6. pozícióban. Önbizalomtól duzzadó, ugyanakkor picikét fáradó együttesről van szó, amely így is rendkívül veszélyes. A fő cél, a bennmaradás már biztosítva van, így a srácok görcs nélkül játszhatnak. Otthon az első 10 tétmeccsen veretlenek maradtak az idényben, ez pedig megalapozta a remek teljesítményt.

Viszont azt látni, hogy a csapat fárad, legutóbb az Atletico idegenben gázolt át a csapaton (0-4). A Sevilla azért hazai pályán rendkívül erős, tény, hogy a Valencia ellen kikapott, de előtte például 5-2-re győzte le a Sociedadot, a 2. félidőben úthengerként ment át az andalúz csapat északi ellenfelén.

Hazai oldalon Banega, a vendégeknél Manu Garcia eltiltott. Ilyesformán egy-egy alapember hiányzik a középpályáról, ez úgymond fifty-fifty. Viszont ami tény, hogy a Sevilla kerete azét mélyebb, és mivel hétközi forduló, így nem árt, ha egy mester tud friss embereket a pályára küldeni. Az Alavés már a hétvégén sem volt túl meggyőző, az erőfocit játszó Atleti ellen teljesen súlytalan volt. Ben Yedderrel és Promes-szel meggyűlik a vendég-védők baja, de Vazquez és Sarabia is sok gondot okoz majd Duartééknak. Mesa és Gonalons két olyan játékos, akik egyszerre kemények, de tudnak irányítani, főleg Mesa, akinek remek meglátásai vannak, de apró termete ellenére az élő fába is beleköt, ha úgy adódik. Navas védőként és támadó középpályásként is használható, Vidal nemkülönben, szóval felkötheti a gatyát az Alavés. Ráadásul az fix, hogy a legutóbbi hazai zakó miatt a Sevilla kettőzött erővel fog küzdeni. a két csapat utolsó 5 meccsét Sevillában az andalúzok nyerték, a mi tippünk most sem más, mint hazai siker.

Címkék: sportfogadás, tipp,