Segélyt és ingyen autót kap az államtól a milliárdos

2012-02-07
Abszurd helyzetet szül az, hogy Angliában nem ellenőrzik a rokkantsági segélyen lévők anyagi helyzetét a hatóságok. Így fordulhat elő, hogy egy idős házaspár 10 millió fonttal (kb. 3,5 milliárd forint) a zsebében évek óta felveszi a juttatást.

 

-1996 óta kapom a juttatást. 2005-ben, amikor megnyertem a lottót, bevallottam a nyereményemet, de nem vették el a rokkantsági járulékomat. - jelentette ki Mick O'Shea.- 40 évig keményen dolgoztam, ráadásul krónikus csontritkulásban és ízületi gyulladásban szenvedek, azt gondolom, ez jár nekem. 

És persze fel is veszi a pénzt. A The Sun című újság még arról is értesült továbbá, hogy O'Shea úr ezen kívül 3 évenként új autót is kap az államtól a rokkantsági fokozata alapján. Megdöbbentő. 

Felvetődik a kérdés, hogy vajon mire költik? Az 500 angol font (kb. 175 000 Ft) nem olyan rettentő sok pénz a 10 millióhoz képest. Valószínűleg sokkal kevesebb, mint a nyereménynek csupán a kamata. Ha legalább úgy szólna a hír, hogy felveszik a pénzt, de jótékonyságra fordítják... De nem, így a képen látható 73 éves házaspárt a tények tudatában egy cseppet sem találjuk szimpatikusnak.

 

Forrás: dailymail.co.uk