Sachtar: sportszerűtlen gól

2012-11-22
Felháborította a dánokat Luiz Adriano, a Sahtar Donyeck játékosának sportszerűtlen gólja, amelyet a Nordsjaelland otthonában 5-2-re megnyert BL-meccsen lőtt.

 

"A rossz fiúk ellopták a győzelmet" - írta szerdán a B.T. című napilap. Jan Laursen, a dán együttes sportigazgatója azt mondta, sokkolta őt a brazil csatár megmozdulása: "Állandóan a fair playről és a tiszteletről fecsegnek, aztán tessék, ilyesmi történik egy meccsen."

 

A találkozó 26. percében, 1-0-s dán vezetésnél a hazaiak egyik futballistájának sérülése miatt a bíró megállította a játékot, majd átadta a labdát Williannek, a Sahtar középpályásának, aki - az íratlan szabályoknak megfelelően - vissza akarta adni és ezért a Nordsjaelland térfelére rúgta azt. Az érkező labdára azonban Adriano a döbbenten álló dán védők között lecsapott, majd a szintén értetlenkedő kapust kicselezve az üres kapuba gurított.

 

"Boldog vagyok, hogy sikerült nyernünk és továbbjutottunk a csoportból" - nyilatkozta a meccs másnapján a mesterhármast szerzett brazil támadó az Ekstra Bladet című újságnak, s hozzátette, összes góljának - köztük az elsőnek is - nagyon örült.

 

Mircea Lucescu, a Sahtar román vezetőedzője ugyanakkor bocsánatot kért a találatért, amely - mint fogalmazott - "vitákat váltott ki." A tréner azt mondta, beszélt Adrianóval, aki azt állította, ahogy hozzákerült a labda, beindult a csatárösztöne, nem gondolkodott, csak lőtt.

 

"Az eset után azonnal lehetőséget akartunk adni az ellenfélnek a gólszerzésre, ezt azonban az egyik játékosunk megakadályozta" - zárta nyilatkozatát Lucescu.

 

A Sahtar a kedd esti sikerrel bebiztosította továbbjutását, s 10 pontjával vezeti az E csoportot, megelőzve a kilencpontos Juventust, amelyet a csoportkör utolsó fordulójában vendégül lát majd.

 

Forrás: Telesport

Címkék: labdarúgás,