Rulett az online kaszinókban

Online kaszinó suli - 16. rész
A rulett az egyik legrégibb kaszinójáték, mely a földi és az online kaszinókban is rendkívül népszerű.

 

A rulettkerék feltalálója Blaise Pascal francia matematikus, fizikus, aki nem kevesebbre, mint a perpetuum mobile megalkotására vállalkozott. A projekt ugyan nem sikerült neki, ám tapasztalatai eredményeképpen megszületett a rulett. A ma ismert rulettel először 1796-ban játszottak Párizsban, az Egyesült Államokban pedig a 19. században terjedt el.

 

Miért népszerűek mind a földi, mint az online kaszinók rulett játékai? 

Azért, mert nagyon könnyű játszani, egyszerűek a szabályok, ráadásul a netes játékoknak egy csomó előnyük is van a szárazföldi kaszinókban található rulett asztalokkal szemben:

• az online játék sokkal gyorsabb, nem kell megvárni, amíg az összes többi játékos is megteszi a tétjét,

• nem kell aggódni a tömegjelenetek, zsúfolt asztalok miatt, csak az osztó és a játékos van jelen az online fogadási felületen,

• akár egy dolláros/eurós tétben is lehet játszani, nem kell aggódni, hogy tétminimum van a kiszemelt asztalnál.

 

Az online rulett igen hasonló a szárazföldi változathoz: kell hozzá egy kerék, egy golyó és egy rulettasztal, mindez persze a virtuális térben. A zöld asztalon számok sorakoznak 1-től 36-ig (piros és fekete színben), ezen kívül van még a nulla (általában zöld) és az amerikai rulettben a dupla nulla, szintén tipikusan zöld. A számokon kívül még vannak egyéb mezők, így a piros/fekete, páros/páratlan, 1-18/19-36, első/második/harmadik tucat. A keréken szintén számok vannak előre meghatározott sorrendben (1-36), illetve a nulla (dupla nulla). 

A játék folyamata igen egyszerű: meg kell tenni a tétet, aztán csak meg kell nyomni a Spin vagy Deal gombot, és már pörög is a kerék, a nyereményünk pedig attól függ, milyen fogadási típust választottunk: 

 

 

Ha újoncként kívánjuk kipróbálni a szerencsénket online ruletten, akkor érdemes figyelnünk arra, hogy

• megbízható kaszinót válasszunk (ki fogja fizetni a nyereményünket, alacsony a house edge, stb.), ebben segítséget nyújtanak a különböző szakmai oldalak listái.

• ahogy a többi játék esetén is, mindig határozzuk el előre, hogy mennyi pénzt fordíthatunk játékra és maradjunk ezen a kereten belül, ha pedig egy nagyobb összeget nyerünk, a lehető legelső alkalommal kérjünk kifizetést.

• óvakodjunk attól, hogy elkapjon minket a hév – az online rulett játékosok hajlamosak akár óránként 125 tétet is megtenni, ez pedig nagyon sokba kerülhet, ha valaki nem ésszel, hanem szívvel játszik. És soha, de soha ne hagyjunk magunknak „még egy pörgetést”.

• a blackjack-kel ellentétben a rulett esetében nem tudjuk döntéseinkkel befolyásolni a játék menetét – bárki bármit is állít, nincs olyan, hogy atombiztos rulett stratégia. A rulett tisztán szerencsejáték, ezért aztán vagy van szerencsénk és nyerünk, vagy nincs szerencsénk és veszítünk. Ezért aztán olyan szoftver sincs, amely előre meg tudná jósolni, melyik szám jön ki legközelebb.

• mindig válasszuk az európai rulettet, abban nagyobb a játékosok nyerési esélye, mint az amerikaiban, ha pedig a francia változat mellett döntünk, figyeljünk arra a néhány apró szabályra, amelyben eltér az európaitól (pl. ha nulla jön ki, akkor csak a tét felét veszítik el a játékosok, „La Partage”, stb.).

• nézzünk utána a bónuszoknak, és mindig figyelmesen olvassuk át a megjátszási kötelezettségre és a kifizetési feltételekre vonatkozó részt.

• ha nagyobb kockázatot akarunk vállalni, akkor a „belső” téteket is választhatjuk (önálló számok vagy számkombinációk), ha kisebbet, akkor fogadhatunk a „külsőben”, így a piros/fekete, páros/páratlan, oszlopok, stb. mezőkben.

• kezdőként érdemes mindenképpen a külső részen maradnunk, és figyelnünk a játékot – egyrészt többször nyerhetünk (igaz kevesebbet), másrészt kitapasztalhatjuk a rendszert.

• egy játék keretében akár több helyre is tehetünk tétet, például teszünk a páratlanra meg valamelyik oszlopra.