Ruanda - Benin: Óóó Afrika!

2023-03-29
Európában véget értek a selejtezők egy időre, Afrikába viszont maradt még egy selejtező. A Ruanda-Benin találkozót 'támadjuk', de csak óvatosan!

Ruanda - Benin

Afrikai Nemzetek Kupája - selejtező

 

Online sportfogadás tipp: Gólok száma 1,5 felett

Unibet odds: 1.71

Kezdés: 2023.03.29. 15:00

 

Afrikában ritka vendég a gól, Ruanda például 2020 február és 2021 januárja között hat darab 0-0-t játszott zsinórban! Ok, Covid-era, de a koronavírusnak elvileg nem volt olyan mellékhatása, hogy a focisták képtelenek gólt lőni. 

De ezekből az eredményekből is látszik, miért fizet 1.71-gyel az 1,5 gól felett opció. Afrikában sokszor,  ha gól születik, már az kisebb csoda. A két válogatott pár napja 1-1-es döntetlent játszott, ám a 36 lövési kísérlet, és a 14 kaput eltaláló lövés az csöppet sem tipikus afrikai stat. 

Volt itt akarat, csak szerencse nem. Benin pl. 27-szer kísérletezett, sok afrikai válogatott egy egész sorozatban lő ennyit. Mi nem lettünk hirtelen szakértők, sem Benin, sem Ruanda játékát, fociját nem ismerjük. Viszont német és spanyol edzők készítik fel a csapatokat, van taktika, van elképzelés, és a legfontosabb, hogy van tét is. 

Mindkét csapatnak nyerni kell, Beninnek létkérdés, de Ruanda szintén csak győzelemmel lehetne boldog, hisz Mozambikot csak győzelem árán előzné meg. Ráadásul papíron ez Ruanda legkönnyebb meccs, otthon a sereghajtó ellen, kötelező a 3 pont begyűjtése. Beninnek meg nincs veszíteni valója, és ha fele annyira lesz offenzív, mint volt otthon, az már jó. 

A két együttes 5-ször találkozott, és 4-szer jött az 1,5 gól felett opció. Gólfesztivált ne várjunk, de az eddigi találkozóik, és a legutóbbi meccsük statisztikái alapján ez egy bőven vállalható line-nak és egyben tippnek tűnik!

Címkék: sportfogadás, tipp,