Rövidpályás úszó vk - Hosszú mellett Gyurta Dániel is indul

2013-11-05
Az eddig valamennyi állomáson indult Hosszú Katinka mellett a betegségéből felépült Gyurta Dániel is részt vesz az úszók rövidpályás világkupa-sorozatának hátralevő három versenyén.

 

A 25 méteres medencében zajló pénzdíjas széria távol-keleti szakasza Szingapúrban kezdődik, a kedd-szerdai viadal után szombaton és vasárnap Tokióban folytatódik, majd a november 13-án és 14-én rendezendő pekingi versennyel zárul.

 

A hazai szövetség hétfői tájékoztatója szerint az olimpiai és világbajnok Gyurta betegségét teljesen kiheverve kiváló mentális és fizikai állapotban vág neki a befejező vk-etapnak.

 

A nőknél Hosszú Katinka természetesen szintén ott lesz a mezőnyben, már csak azért is, mert őt nem hátráltatta semmi az elmúlt időszakban, az eddigi öt állomáson pedig oly pazar teljesítményekkel rukkolt elő, hogy toronymagasan vezet a világkupa összetett pontversenyében, amelynek győztesét 100 ezer dollár illeti meg a sorozat végeztével.

 

Hosszú és Gyurta Dániel mellett utóbbi öccse, Gergely, továbbá Földházi Dávid és - csak Szingapúrban - Lukács Evelyn indul.

 

Forrás: MTI

Címkék: úszás,