Rossz sorsjegyet kapott, 620 milliót nyert

2020-07-29
Véletlenek sorozatának köszönheti egy férfi, hogy 2 millió dollárt nyert kaparós sorsjegyen

 

A Michigan Lottery lottótársaság közleménye szerint egy férfi megállt egy benzinkútnál, hogy fújjon egy kis levegőt az autója kerekébe. A pumpa aprópénzzel üzemelt, ezért bement a shopba, hogy felváltson egy bankjegyet. Kért egy 10 dollárba kerülő Lucky 7 elnevezésű kaparós sorsjegyet, és gondolta, hogy a visszajáróból majd tud a pumpába dobni egy kis pénzt. 

 

“Az eladó véletlenül egy 20 dolláros sorsjegyet adott. Felajánlotta, hogy kicseréli, de valami azt súgta, hogy tartsam meg. Örülök, hogy így tettem!” – állt a szerencsés férfi által kiadott sajtóközleményben.

 

Az 57 éves férfi – akinek a nevét kérésére nem hozták nyilvánosságra – úgy döntött, hogy nem életjáradékként, hanem egy összegben veszi fel a nyereményt, így a 2 millió helyett „csak” 1,3 millió dollárt kapott, de természetesen ennek is nagyon örült. Elmondása szerint az összegből egy házat szeretne venni, a maradékot pedig félreteszi.

 

A kaparós sorsjegyek világszerte  - így Magyarországon is – óriási népszerűségnek örvendenek, és a koronavírus karantén miatt most az online kaparós sorsjegyek forgalma is ugrásszerűen megnőtt. A Lottoland és a theLotter online lottózójában már magyarul is elérhető, azonnali nyereményt kínáló kaparós sorsjegyek között bárki megtalálhatja a neki legjobban tetszőt. 

 

Az online sorsjegyek ára 150 forinttól indul - fajtától függően - a legnagyobb nyereményt kínálóak pedig már milliárdos összegeket kínálnak főnyereményként. Vannak olyan sorsjegyek is, melyekkel életjáradékszerű-nyeremény érhető el, tehát tíz éven keresztül folyamatosan utalják át a nyeremény egy-egy részét. Mindegyik játék három opciót kínál – lehet egyesével játszani őket, vagy ha valaki javítani szeretné a nyerési esélyeit, vehet egyszerre 5 vagy 10 darab virtuális sorsjegyet is – kedvezményes áron.

 

 
Címkék: lottónyertes, sorsjegy,