Rossz lottót kaptak, 200 milliót nyertek

2018-10-23
“Örülök, hogy elcseszte!” – mondta a nyertes boldogan a boltosnak.

 

Egy indianai házaspár annak köszönhetően nyert a lottón, hogy az eladó tévedésből nem olyan lottószelvényt adott nekik, amit kértek. 

 

Herby Sherhorn 10 dollárért kért Mega Millions szelvényeket, de mikor hazaért, azt látta, hogy CA$H5 szelvényeket kapott helyette. Az egyikkel ő és felesége 703 ezer dollárt, tehát nagyjából 200 millió forintot nyert.

 

„Másnap reggel visszamentem a boltba, és azt mondtam: ’Iszonyúan örülök, hogy elcseszte.’ – mesélte Herby. A nyugdíjas asztalos és felesége most azt tervezi, hogy a nyeremény egyik feléből felújítják a házukat, a másik felét pedig félreteszik.

 

A Sherhorn-éknak szerencsét hozó Mega Millions lottó ma este egyébként épp lottótörténelmet ír: még soha, egyetlen lottón sem lehetett akkora főnyereményt bezsebelni, mint a ma esti 1,6 milliárd dolláros, azaz 450 MILLIÁRD forintos jackpot

 
Az egyik legépszerűbb összamerikai lottójátékon július 24. óta halmozódik ez az összeg, az utóbbi napokban-hetekben pedig olyan óriási roham indult a szelvényekért, hogy elképesztő iramban növekszik a nyeremény.
 
kedden és pénteken sorsolt játékban természetesen nem csak amerikai állampolgárok vehetnek részt, és szerencsére nem kell az Államokba se kiutazni ahhoz, ha valaki meg szeretné kísérteni a szerencséjét. Ma már több olyan online lottózó is létezik (például a theLotter), ahol egy kis felár ellenében bárki megveheti a szelvényét, de a Lottolandnél például arra is van lehetőség, hogy a kihúzott számokra szelvény nélkül fogadjunk