Rossz hónapot zártak a kaszinók áprilisban

2012-05-16
Múlt hónapban 13,4 illetve 10,8 százalékkal esett a nyerőgépekből származó bevétel Connecticut két nagy kaszinójában, a Foxwood Resort Casino-ban és a Mohegan Sun-ban.

 

A hírek szerint ezek az adatok összhangban vannak a többi észak-amerikai kaszinó jelentéseivel. “A szerencsejáték ipar rossz hónapot zárt” mondta a Mohegan Sun kaszinó elnök vezérigazgatója, Jeffrey Hartmann. „Nem vagyunk elégedettek az eredménnyel. Jobb áprilisra számítottunk.”

 

Ez sorrendben a negyedik hónap, hogy csökken a connecticut-i kaszinók bevétele, azonban az első olyan augusztus óta, hogy mindkét kaszinóban kétszámjegyű visszaesés történt.

A Mohegan Sun nyerőgépből eredő forgalma múlt hónapban közel 658 millió dollár volt, ez 12,3 százalékos csökkenés az előző év áprilisához képest. A kaszinó 54,9 millió dollár nyereséget realizált. A Foxwoods forgalma áprilisban 600 millió dollár volt (ez 14,2%-kal kevesebb, mint tavaly ilyenkor), és 49,5 millió dollár nyereséget könyvelhetett el.

 

Scott Butera, a Foxwoods elnök vezérigazgatója áprilist „gyenge” hónapnak nevezte, és megjegyezte, hogy a lejtmenet nem csak a szerencsejáték szektort érinti.

„Sok kiskereskedelmi és fogyasztókat kiszolgáló cégnek volt rossz hónapja.” mondta „Az emberek sokat költöttek 2012 elején, így az első három hónap erősebb volt… Ebben a gazdasági helyzetben, nem fogunk bevételnövekedést látni, tehát arról szól az egész, hogy hogyan osztjuk el az erőforrásainkat.”

 

Az Atlantic City 12 kaszinója - többek közt az áprilisban megnyitott, 2,4 milliárd dollárból megépült Revel – múlt héten kiadott jelentése szerint a teljes szerencsejáték bevétel 10%-kal esett áprilisban. A nyerőgépekből származó bevétel 9,5 százalékkal csökkent.

Az Empire City játékterem sem zárt jobb hónapot, nyerőgép bevételei 16 százalékkal csökkentek áprilisban.

 

Címkék: piaci információ,