Rooney 2019-ig aláírt az MU-hoz

2014-02-22
Négy évvel meghosszabbították Wayne Rooney szerződését a Manchester Unitednél, így a támadó 2019 nyaráig marad az MU labdarúgója.

 

A 28 esztendős angol válogatott játékosnak - aki 2004-ben érkezett az Evertontól - még egy éve volt a régi szerződéséből.

 

"Úgy döntöttem, hogy maradok - idézte a klub honlapja a csatárt, akinek sajtóértesülések szerint 300 ezer font lesz a heti fizetése. - Meg vagyok győződve róla, hogy egy új sikeres fejezet kezdete ez a Manchester United történetében" - tette hozzá.

 

Az előző idény végén a csapat azóta visszavonult edzője, Sir Alex Ferguson azt mondta, Rooney kérte tőle, hogy elhagyhassa a klubot, így a mostani szerződéshosszabbítással fellélegezhetnek azok, akik tartottak a távozásától.

 

A jelenlegi tréner, David Moyes annak idején az Evertonnál is együtt dolgozott Rooneyval.  "Képességeivel, tapasztalatával és sikeréhségével meghatározó része a jövőre vonatkozó terveimnek. Határtalanul örülök, hogy elfogadta a kihívást" - fogalmazott az edző.

 

"Nagy izgalommal tölt el, hogy a klub jövőjének része lehetek. Köszönet David Moyesnak és (az ügyvezető alelnök) Ed Woodwardnak azért, hogy hisznek bennem és támogatnak" - mondta Rooney.

 

A Manchester United 26 forduló után csak a hetedik helyen áll - 15 ponttal lemaradva az éllovas Chelsea-től - a húszcsapatos Premier League-ben.

 

Forrás: MTI

Címkék: labdarúgás,