Ronaldo beérte Puskást

2014-03-19
A Real Madrid könnyedén, a Chelsea pedig magabiztos játékkal biztosította helyét kedd este a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata között.

 

Jose Mourinho, a londoniak vezetőedzője együttese stabil védekezését dicsérte a 2-0-ra megnyert meccs után, s a nyolcba jutás fontosságát hangsúlyozta. "Bajnokok Ligája-csapat vagyunk, egyike a világ legjobb nyolc együttesének, s ez nagyon fontos a klubnak" - mondta a portugál szakember, aki két belső védőjét, a második gólt szerző Gary Cahillt, illetve John Terryt külön is kiemelte, mert legfőképpen miattuk játszott visszafogottan a vendégeknél Didier Drogba, a Chelsea korábbi közönségkedvenc csatára. - Szerintem fantasztikusan futballoztak, s Didier ezért nem tudott veszélyes helyzetbe kerülni a meccsen."

 

Roberto Mancini, a török Galata olasz trénere csalódottan beszélt együttese teljesítményéről, s véleménye szerint mindenben elmaradtak a várakozástól. Úgy fogalmazott, hogy a Galatának tulajdonképpen nem volt játéka kedden este. Mancini - egyetértve kollégájával - azt is mondta: Drogba nem tehetett arról, hogy szinte "láthatatlan" volt a mérkőzésen. "Nagyon, nagyon rosszul játszottunk, a Chelsea sokkal jobb volt - összegzett szomorúan az olasz szakember. - Nem lehet gólt szerezni egyetlen kapura lövésből, nagyon sok mindenben kell még javulnunk, hogy jobb csapat legyünk."

 

Madridban már a kezdő sípszó előtt sem volt kérdéses a továbbjutó kiléte, mivel a Real 6-1-es előnyből várta Szalai Ádám német csapata, a Schalke 04 elleni visszavágót, melyet 3-1-re nyert meg. A magyar csatárt a második félidőre cserélték be. A meccsen az aranylabdás Cristiano Ronaldo két góljával beérte a spanyol klub örökranglistáján Puskás Ferencet. A portugál támadó a magyar legendához hasonlóan 242 találatnál jár a Real színeiben.

 

"Nem véletlenül lett ő a világ legjobbjának megválasztva, hihetetlen képességekkel rendelkezik" - méltatta a madridi csatárt Jens Keller, a Schalke vezetőedzője.

 

Ronaldo keddi duplájával már 13 gólnál jár a Bajnokok Ligája mostani kiírásában, ami már egyéni csúcs, ráadásul már csak eggyel van elmaradva az FC Barcelonában futballozó nagy vetélytárs, az argentin Lionel Messi 2011/2012-es BL-rekordjától.

 

A Schalke elleni két meccs a Real számára történelmire sikeredett, amennyiben ilyen nagy arányú sikert (összesítésben 9-2) korábban még egyetlen párharcban sem aratott a madridi gárda.

 

Forrás: MTI

Címkék: labdarúgás,