Ronaldo a válogatottal is csúcsra érhet

2016-07-09
Vasárnap ez Eb fináléjában Franciaország és Portugália találkozik. Ahogy a legutóbbi BL döntőjében, itt is összecsap Griezmann és Ronaldo csapata, csak most a Real és az Atleti helyett a franciák a portugálokkal mérkőznek.

Portugália - Franciaország

Tipp: Giroud kaput elkerülő lövései 1.5 felett

Unibet odds: 2.75

Tippmix odds: -

Kezdés: vasárnap 21:00

 

Kevesen várták a döntőbe Portugáliát, de Ronaldóék eljutottak a fináléig. A hazai rendezésű tornán Görögország megállította a luzitánokat, most Franciaországban csúcsra érhetnek. Sokat változott a luzitán együttes az Eb kezdete óta. Fernando Santos sokat változtatott a csapatán, aztán mostanra kialakult a kezdőcsapat, amely vélhetően eséllyel veszi fel a harcot a gallok ellen. Pepe a döntőre talán felépül, ha mégsem játszik, óriási érvágás. Visszatérhet a fináléra William Carvaljo, összeállhat egy ütőképes 11 portugál oldalon.

A franciáknál Umtiti és Sissoko játszotta be magát a kezdőbe itt az Eb alatt, mindkét spíler tanárian játszik. Deschamps látta, hogy mindkét játékos hasznára van a csapatnak, így mindketten bennragadtak Kanté és Rami kárára. De egyrészt így frissebb a csapat, ráadásul tényleg mindketten hiba nélkül játszanak. Jönnek a gólok is, Izland ellen egy ötös, aztán a németek ellen lőtt dupla is figyelemre méltó, hisz előtte a Nationalelf egy gólt kapott az egész Eb-n, azt is büntetőből.

Várható kezdőcsapatok:

Portugália: R. Patricio-C. Soares-Pepe-Fonte-R. Guerreiro-J. Mario-W. Carvaljo-R. Sanchez-A. Silva-Nani-Ronaldo
Franciaország: Lloris-Sagna-Koscielny-Umtiti-Evra-Sissoko-Pogba-Matuidi-Payet-Griezmann-Giroud

Fernando Santos, a portugálok edzője védekező felfogású mester. Nem is játszott űrfocit a portugál együttes itt az Eb-n, aztán ahogy anno a görögök, azért csak eljutottak a döntőbe. Hogy milyen úton-módon, az itt már teljesen mindegy. De ahogy a görögöknél, úgy itt is volt egy Ronaldo, egy Nani, aki döntő pillanatokban meg tudott villanni, és lám, itt a finálé! Ronaldónak talán az utolsó esélye, hogy válogatott szinte nyerjen valamit, nem valószínű, hogy Portugália a közeljövőben Eb vagy vb döntőt játszik. Messinek a Copa Américán nem jött össze a siker, ha Ronaldónak összejön, senki sem adja másnak a legközelebbi Aranylabdát!

 

Unibet - 10.000 Ft kezdő bónusz

 

A franciáknál teher és előny is lehet a hazai pálya. Talán inkább előny, otthon nem szokásuk kikapni. A Les Bleus Németországot nagyon érett játékkal 2-0-ra verte, ha azt a teljesítményt meg tudja ismételni, akkor Eb-győztes lesz. Griezmann kirobbanó formában van, ontja a gólokat. Giroud szintén óriási munkát végez a védők szorításában, és Payet is bármikor képes megvillanni. Nem beszélve Pogbáról és Matuidiről. Lloris kapusnak pedig tényleg szinte minden meccsen van egy földöntúli bravúrja, óriási tartást ad csapatának.

Az Unibet a meccs előtt egy nappal 762 opciót kínál a találkozóra. Aki itt nem talál kedvére valót, akkor sehol. A mi tippünk Giroud-ra vonatkozik. a Les Bleus csatára nem lesz könnyű helyzetben Pepe és Fonte szorításában minden négyzetcentiért meg kell majd küzdeni. Lehetősége lesz, nagyot küzd ezen az Eb-n az Arsenal légiósa, de nem könnyű úgy pontosan célozni, hogy tizedmásodpercei vannak az embernek. Azt is megfigyelhettük, hogy Giroud remekül érkezik a szögletekre, szabadrúgásokra, de rendre fölé fejel. Persze az is tény, hogy a levegőben sincs könnyű dolga, lökik, húzzák, tépik a mezét, örül, ha találkozik a labdával. A mi tippünk, hogy lesz kísérlete Oliviernek bőven, de a legtöbb lökete nem találja el a kaput. Elég jó tippnek tűnik 2.75-ös oddsért, hogy legalább két Giroud-lövés nem talál kaput.

 

Címkék: sportfogadás, tipp,