Ronaldo Ibrahimovic ellen a pótselejtezőn

2013-11-14
A Portugália-Svédország labdarúgó-vb-pótselejtezőt pénteken rendezik, a visszavágó kedden lesz.

 

A labdarúgó-világbajnokságra fennmaradt négy európai helyért is megkezdődik a párharc pénteken a pótselejtezőkkel, melyek arról is döntenek, hogy a portugál Cristiano Ronaldo, vagy a svéd Zlatan Ibrahimovic nélkül rendezik-e majd meg a jövő évi brazíliai tornát.

 

A portugál-svéd egyértelműen a pótselejtezők slágerpárosítása, s talán ez az egyetlen a négyből, melyen nem lehet egyértelmű favoritot hirdetni.

 

A két szövetségi kapitány kölcsönösen udvariasan nyilatkozott az ellenfélről a lisszaboni első meccs előtt, s az esélyekről is. Paulo Bento portugál szakvezető hosszasan méltatta a riválist, míg kollégája, Mark Hamren egyértelmű favoritnak nevezte a portugálokat.

 

„Magasabbak és fizikailag erősebbek nálunk a svédek, s nem csupán egyénekre lebontva jók, hanem a játékukat nézve is, mely két kiváló, magas csatárukra épül” - utalt Bento Ibrahimovicra és Johan Elmanderre. A szakember ugyanakkor hozzátette, csapatán múlik, hogy olyan játék alakuljon ki a pályán, mely játékosai karakterének a legmegfelelőbb.

 

„Nem értem, miért mondta azt a kollégám, hogy nem ők az esélyesei ennek a párharcnak. Szerintem egyértelműen azok. Európa-bajnoki bronzérmesek, s a világranglistán is előttünk állnak” - mondta Hamren.

 

A két sztárjátékos közül a Paris Sain-Germaint erősítő Ibrahimovic arra hívta fel a figyelmet a párharc kapcsán, hogy az nem róla és Ronaldóról szól elsősorban, nem ők a fontosak.

 

„Nem lehet két játékosra kihegyezni ezt a meccset, a csapat a legfontosabb” - hangsúlyozta a 32 éves támadó, aki a hétvégén mesterhármast ért el a bajnokságban a Nice ellen.

 

A másik három csata közül a franciák az ukránok, a horvátok az izlandiak, míg a görögök - a csoportban a magyarok előtt második - románok ellen számítanak esélyesnek, a horvátok és a franciák ráadásul idegenben kezdenek, s a jövő keddi visszavágón játszanak hazai pályán.

 

Európai pótselejtezők:

első mérkőzések:

péntek:

Izland-Horvátország, Reykjavik 20.00

Portugália-Svédország, Lisszabon 20.45

Ukrajna-Franciaország, Kijev 20.45

Görögország-Románia, Pireusz 20.45

 

visszavágók:

kedd:

Románia-Görögország, Bukarest 20.00

Horvátország-Izland, Zágráb 20.15

Svédország-Portugália, Solna 20.45

Franciaország-Ukrajna, Párizs 21.00

 

Forrás: MTI

Címkék: labdarúgás,