Ronaldinho egy év után ismét a brazil keretben

2013-01-23
Ronaldinho is tagja Luiz Felipe Scolari első keretének, amelyet kedden hirdetett ki a brazil labdarúgó-válogatott régi-új szövetségi kapitánya.

 

A novemberben kinevezett szakvezető a 32 éves támadón kívül a kapus Julio Cesart is behívta az együttesbe, amely február 6-án Angliával találkozik a Wembley Stadionban. Ronaldinho jelenleg az Atletico Mineiro, a hálóőr az angol Queens Park Rangers gárdáját erősíti.

 

A két veterán "reaktiválása" mellett - legutóbb mindketten tavaly februárban, Bosznia-Hercegovina ellen játszottak a válogatottban - újoncok is helyet kaptak a keretben: Dante, a Bayern München és Miranda, az Atlético Madrid védője, továbbá Hernanes, a Lazio középpályása pályafutása során először öltheti magára címeres mezt.

 

Kaká, a Real Madrid játékmestere ugyanakkor nem tagja a csapatnak. A brazil válogatottat 2002-ben története ötödik világbajnoki címére vezette a 64 éves Scolari, aki Mano Menezest váltotta a kispadon azzal a céllal, hogy a Selecao megnyerje a 2014-es, hazai rendezésű vb-t.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: labdarúgás,