Rogán szerint nem ő találta ki a neve alatt benyújtott javaslatot

2012-10-10
Valamivel több, mint egy évvel ezelőtt Rogán Antal jelenlegi és Lázár János akkori Fidesz-frakcióvezető zárószavazás előtti módosító indítványával indult el a szerencsejáték-törvény átalakítása, azonban Rogán szerint nem ő találta ki a javaslatot.

 

Az index.hu hírportál kérdésére a frakcióvezető teljes hülyeségnek minősítette a betiltás hátterét érintő találgatásokat, miszerint a kormány hirtelen lépéseit úgy is lehet értelmezni, hogy azzal a "legfelső körök" Rogánnak akartak üzenni. Elmondta továbbá, hogy semmilyen közvetlen kapcsolata nem volt az iparág szereplőivel, sőt, a neve alatt benyújtott javaslatot sem ő találta ki. A frakcióvezető azt állította, hogy a javaslat a Nemzetgazdasági Minisztériumban készült.

 

Ezt a kijelentést meglehetősen furcsának tartjuk, hiszen a törvénymódosítással kimondottan jó helyzetbe hozott Andy Vajna  - aki több, mint tíz éve komoly szereplője a szerencsejáték iparnak -  köztudottan Rogán Antal jó barátja. 

Az, hogy a neve alatt benyújtott javaslattól próbál elhatárolódni, nem újdonság számunkra, hiszen Rogán úr titkársága Szerkesztőségünknél is érdeklődött már tavasszal, hogy miért állítjuk azt, hogy ő javasolta a törvénymódosítást, mikor ő nem emlékszik arra, hogy ilyen témával foglalkozott volna.  Akkor, kérésére elküldtük számára azt a linket, ahol a parlament honlapján elérhető az általa benyújtott javaslat.

 

Az Index cikke a nyerőgépek betiltásának esetleges magyarázatáról az alábbi linken olvasható.

 

 
Címkék: nyerőgép,