Robben poklot ígér a Real Madridnak Münchenben

2014-04-28
Arjen Robben ígérete szerint a pokolban fogja érezni magát a Real Madrid kedd este a Bayern München stadionjában a Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján.

 

Az "ördögi környezetben" a bajor együttes holland csatára szerint nyerhetnek két góllal a spanyol királyi gárdával szemben, amely a múlt heti első összecsapáson, odahaza 1-0-ra győzött. "A mi stadionunkban játszunk, s azt akarjuk, hogy pokollá változzon a Real számára az Allianz Arena - nyilatkozta a Bildnek Robben. - Olyan akarattal és akkora szívvel kell futballoznunk, hogy utóbb senki ne mondhassa: nem tettünk meg mindent. Hiszem, hogy mi utazunk Lisszabonba, a BL-döntőre."

 

Ha tényleg finalista lesz, az első csapat lehet az eddig öt európai kupaelsőséget számláló Bayern, amely megvédi a címét, már ha a döntőben legyűri a másik - a 0-0-s spanyolországi nyitány után a saját visszavágóját szerdán vívó - páros továbbjutóját, azaz vagy a másik madridi élalakulatot, az Atléticót, vagy a londoni Chelsea-t. Ám előbb még az elődöntős továbbjutást kell kiharcolniuk a münchenieknek, ami számukra is "pokolian" nehéz feladatot kínál. Már csak azért is, mert az együttesen kilenc BEK és BL-győzelemnél tartó rivális jó formában van, s önbizalom dolgában sem áll rosszul. "Nemcsak védekezni megyünk Münchenbe, gólt is akarunk szerezni - jelentette ki a Real olasz vezetőedzője, Carlo Ancelotti közvetlenül útnak indulás előtt. - Bízunk magunkban, s nagyon motivált az egész társaság."

 

Más kérdés, hogy a múlt nem a madridiak optimizmusát erősíti. A Real tudniillik korábban a német együttesek elleni idegenbeli fellépéseken csupán kétszer tudott győzni, s hat döntetlen mellett 19 alkalommal volt kénytelen vesztesként távozni. A Bayern elleni előző csaták statisztikai összképe még kevésbé biztató a vendégek számára, merthogy - egyetlen döntetlen mellett - a müncheni csapat hazai pályán nyolcszor verte meg a Realt.

 

Pep Guardiola, a bajorok katalán vezetőedzője hasonló folytatást vár kedden is: "Teljes mértékben bízom a csapatomban, s remélem, együtt képesek leszünk elérni a döntőbe jutást" - jelentette ki.

 

Forrás: MTI

Címkék: labdarúgás,