Robben: Ez egy darabka történelem

2013-05-02
Arjen Robben fantasztikus győzelemnek minősítette csapata, a Bayern München szerda esti barcelonai 3-0-s győzelmét, és felettébb sima bejutását a BL-döntőbe.

 

"Úgy gondolom, ez elképesztő eredmény, egy darabka történelem - áradozott a visszavágón a bajor alakulat vezető gólját szerző holland szélső a müncheni 4-0-s sikert a Camp Nou Stadionban követő újabb diadal után. - Hihetetlen, hogy mindezt azzal a csapattal szemben értük el, amely a legjobb volt az utóbbi öt évben Európában."

 

"Nem valami kellemes élmény átélni egy ilyen szituációt, mint amilyen a mostani - ellenpontozta Robben szavait roppant letörten az öngólt lőtt Barca-hátvéd, Gerard Piqué. - Az első félidőben még ténylegesen próbálkoztunk, de amikor bekaptuk az első gólt, összecsuklottunk. Gratulálnunk kell a Bayernnek, jobb volt nálunk."

 

A katalánok világ- és Európa-bajnok védője hozzáfűzte: "az a tény azért nem hagyható figyelmen kívül, hogy Lionel Messi, a világ legjobb labdarúgója nem játszott". "Ám - folytatta - nem hiszem, hogy az ő jelenléte alapvetően megváltoztatta volna a dolgokat..."

 

Messi hiányát a párharc végkimenetele szempontjából jóval fajsúlyosabb tényezőnek értékelte a Barcelona mestere, Tito Vilanova: "Nyilván más a helyzet, ha Messi is ott van a pályán, akinek a lába nem volt teljesen rendben, így nem kockáztathattam meg, hogy - híján a kellő edzéseknek - betegyem, s esetleg súlyosbodjék a sérülése" - nyilatkozta a vezetőedző.

 

Szerinte ugyanakkor tagadhatatlan, hogy sokkal jobb formában, s jobb fizikai állapotban levő ellenféllel kerültek szembe: "A különbség abban jelentkezett, hogy a mi csapatunk a sérülések, a hiányzók miatt gyengébb formában futballozott, szemben a minden játékosát mozgósítani tudó Bayernnel" - magyarázta Vilanova, aki egyúttal a jövőt illetően leszögezte: nincs szükség csapaterősítésre, új játékosok szerződtetésére, elegendő, ha mindenki felépül és rendelkezésre áll a Barcánál.

 

Kollégája, Jupp Heynckes ugyanakkor érthető módon teljesen "panaszmentesnek" bizonyult, s nem maradt adós a rivális dicséretével sem: "Amikor a sorsoláson kiderült, hogy a Barcelonával kerülünk szembe, el nem tudtam volna képzelni, hogy 4-0-val, majd 3-0-val zárulnak a meccseink. A Barcelona fantasztikus csapat, ma személyi problémái voltak, mert azért egyáltalán nem ugyanaz a helyzet, amikor Messi is játszik... Mindenesetre mi kilencven percen át egységes csapatként magas szinten teljesítettünk" - nyilatkozta Heynckes.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: labdarúgás,